Σύψας : Οι οδηγίες που έχουμε για τη μάσκα ενδεχομένως αλλάξουν - Πού θα χρησιμοποιούνται
Συγχρωτισμός στα ΜΜΜ .Έλα τώρα. Ούτε καν 50 άτομα σε 30 τ.μ. !!

"Οι οδηγίες που έχουμε σήμερα στην Ελλάδα για τη μάσκα ενδεχομένως θα αλλάξουν. Οι μάσκες θα χρησιμοποιούνται πλέον σε χώρους όπου υπάρχει συγχρωτισμός όπως στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, σε κάποια καταστήματα, ενδεχομένως στα σχολεία. Είναι πράγματα τα οποία θα συζητηθούν στο αμέσως επόμενο διάστημα", είπε ο Παθολόγος – Λοιμωξιολόγος, καθηγητής στην Ιατρική Σχολή Αθηνών του ΕΚΠΑ, Νίκος Σύψας, μιλώντας στον Realfm 97,8 και τους Ιωσήφ Καλαμαράκη και Στεφανία Κασίμη.

"Εάν δεν έρθει ένα αποτελεσματικό εμβόλιο, με το οποίο να εμβολιαστεί τουλάχιστον το 70% του πληθυσμού στην Ελλάδα, μέχρι τότε αναγκαστικά το όπλο μας θα είναι η κοινωνική απόσταση", σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Σύψας και πρόσθεσε:

"Ένας από τους κυριότερους πυλώνες της άρσης των μέτρων θα είναι η πολύ αυστηρή παρακολούθηση της επιδημιολογικής καμπύλης. Εάν κάποια στιγμή θεωρήσουμε ότι η καμπύλη ανεβαίνει όσον αφορά στον αριθμό των κρουσμάτων ή των θανάτων τα μέτρα θα γίνουν πιο αυστηρά και στη συνέχεια εάν επανέλθουν σε μία κανονική πορεία τα μέτρα θα ελαφρώσουν. Θα υπάρχει το φαινόμενο του 'ακορντεόν' αλλά πιστεύουμε ότι δεν θα είναι πολύ έντονο ιδιαίτερα το καλοκαίρι που θεωρούμε ότι η μεταδοτικότητα του ιού δεν θα είναι τόσο μεγάλη όσο είναι τώρα. Το φαινόμενο του 'ακορντεόν' μπορεί να συμβεί ανά πάσα στιγμή".

Αναφερόμενος στις καλοκαιρινές διακοπές ο καθηγητής στην Ιατρική Σχολή Αθηνών του ΕΚΠΑ δήλωσε: "Θα κάνουμε, αλλά θα είναι λίγο διαφορετικές. Δηλαδή, θα ισχύουν όλα τα μέτρα κοινωνικής απόστασης, δεν θα συνωστιζόμαστε σε πολυσύχναστες παραλίες. Έχουμε μεγάλες ακτογραμμές στην Ελλάδα. Θα φροντίζουμε να κάνουμε απολύμανση των χεριών και γενικά θα φερόμαστε έξυπνα για να μην έχουμε διασπορά κατά τη διάρκεια των διακοπών μας. Οι διακοπές νομίζω ότι μπορούν να γίνουν με ασφάλεια".
ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΕΧΕΙ Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ Η ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ.
ΑΡΘΡΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΜΑΣ.


 
ΚΟΡΥΦΗ
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Copyright © 2011 | 0sy-driver