Επιτέλους κάτι αρχίζει να κινείται ... στη Θεσσαλονίκη



Με καθυστέρηση 20 χρόνων σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη πρώτος και καλύτερος ο δήμος Θεσσαλονίκης βάζει τα γυαλιά σε όλους.

«Έθεσα προσωπικά το ζήτημα του ΟΑΣΘ στον πρωθυπουργό με τρόπο συστηματικό και σχεδόν επίμονο, από την πρώτη ημέρα της εκλογής του, εκπροσωπώ τον Δήμο Θεσσαλονίκης στο Δ.Σ του ΟΑΣΘ, όπως είχα δεσμευτεί, αναγνωρίζοντας ότι είναι μείζον ζήτημα οι αστικές συγκοινωνίες » ανάφερε ο κος Ζέρβας.

Ευτυχώς που ο κος Ζέρβας δεν έθεσε αυτό το μείζον ζήτημα της πόλης του στο υπουργείο μεταφορών γιατί το πιθανότερο ήταν να πήγαινε και αυτό από αναβολή σε αναβολή όπως και όλα τα άλλα που πρέπει να πράξει αυτό το ανίκανο υπουργείο .

Συνέχισε έτσι κε Ζέρβα .

Στην αντιπέρα όχθη η Αθήνα έχει βαλτώσει για τα καλά . Η περιφέρεια και οι δήμοι της το μόνο που κάνουν είναι ανακαινίσεις , αναπλάσεις και φιέστες .

Φράγκο τσακιστό δεν δίνουν για την συγκοινωνία που τους προσφέρει ο οασα και περιμένουν όλα να τα κάνει το υπουργείο . Και αυτό το μόνο που λέει είναι ΑΝΑΒΟΛΗ .

Η τελευταία καραμέλα με πρόσχημα την αστική κινητικότητα λέγεται Ο «Μεγάλος Περίπατος της Αθήνας»

Στις συνεντεύξεις δηλώνουν για αποσυμφόρηση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς αλλά οι μακέτες άλλα μαρτυρούν


Τι να το κάνω τον μεγάλο περίπατο όταν όλοι θέλουν το μετρό για να πάνε μια στάση η παίρνουν το ποδήλατο τους για κάνουν την φιγούρα τους και μετά απαιτούν να το βάλουν στο μετρό και τα λεωφορεια για να πάνε στο σπίτι τους μετά από τα σουβλάκια που έφαγαν και φούσκωσαν . Έχετε δει ποτέ τέσσερα ποδήλατα στο ίδιο βαγόνι ; Και δεν είναι και σπαστά !

Τι να το κάνω που διαφημίζουν τις λεωφορειολωρίδες όταν αυτές χρησιμοποιούνται για παρκάρισμα και τα λεωφορεια κινούνται συνεχώς έξω από αυτές .

Τι να την κάνω την αύξηση  της επιβατικής κίνησης όταν το  ημερήσιο πρόγραμμα διαμορφώνεται βάσει διαθεσιμότητας οδηγών και οχημάτων .

Δυστυχώς αυτή είναι η κατάσταση στις αστικές μεταφορές της Αθήνας .

Η Θεσσαλονίκη μπαίνει δυναμικά στο παιχνίδι γνωρίζοντας ότι όταν κάνεις επενδύσεις  στην αστική συγκοινωνία υπάρχουν πολλαπλά ωφέλη για τους πολίτες και το εμπόριο του τόπου σου σε αντίθεση με την Αθήνα που  πουλάει φύκια για μεταξωτές κορδέλες και οποίες ιδέες πέφτουν στο τραπέζι δεν είναι τεκμηριωμένες επαρκώς  με αποτέλεσμα οτιδήποτε γίνεται να εγκαταλείπεται μετά από λίγο διάστημα .

Και όπως συνηθίζω να λέω : Όλοι οι ειδικοί που διαθέτουμε από υπουργεία μέχρι εταιρείες παροχής έργου δεν θα είχαν καμία τύχη στο εξωτερικό. Το πολύ πολύ να τους είχαν να καθαρίζουν σκάλες στο εξωτερικό . Γιατί από αστική συγκοινωνία είναι παντελώς ΑΝΙΚΑΝΟΙ .



ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΕΧΕΙ Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ Η ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ.
ΑΡΘΡΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΜΑΣ.


 
ΚΟΡΥΦΗ
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Copyright © 2011 | 0sy-driver