Γερμανία: Kρατική αποζημίωση 6 δις στις δημόσιες υπηρεσίες μεταφοράς επιβατών 

Ο Καραμανλής σιγά σιγά σας μαθαίνει το «ποιηματάκι» για τους ιδιώτες στις αστικές μεταφορές επιβατών . Πρώτα ο ΟΣΕΘ και τώρα ο ΟΑΣΑ . Γιαυτό φροντίστε να το μάθετε καλά  γιατί θα μας κοστίσει ... λίγο ακριβά .

Επιμέλεια: Βάσω Βεγιάζη         www.metaforespress.gr

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε, σύμφωνα με τους κανόνες της ΕΕ για τις κρατικές ενισχύσεις, όπως υποστηρίζει, κρατική βοήθεια 6 δισεκατομμυρίων ευρώ για την αποζημίωση εταιρειών που παρέχουν περιφερειακές και τοπικές δημόσιες υπηρεσίες μεταφοράς επιβατών στη Γερμανία. 

Η κρατική βοήθεια δίδεται ως αντιστάθμισμα από τη ζημία που έχουν υποστεί οι υπηρεσίες μεταφοράς επιβατών, λόγω της εκδήλωσης του κορωνοϊού και των έκτακτων μέτρων περιορισμού κυκλοφορίας που επιβλήθηκαν στη Γερμανία για τον περιορισμό του ιού. 

Η εκτελεστική αντιπρόεδρος της ΕΕ Margrethe Vestager, υπεύθυνη για την πολιτική ανταγωνισμού, δήλωσε: «Οι τοπικοί και περιφερειακοί πάροχοι δημόσιων μεταφορών συνέχισαν να παρέχουν ουσιαστικές υπηρεσίες στους πολίτες κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού. 

Αυτό το σχέδιο ύψους 6 δισεκατομμυρίων ευρώ επιτρέπει στη Γερμανία να τους αποζημιώσει για τη ζημία που υπέστησαν. 

Συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε με όλα τα κράτη μέλη για να διασφαλίσουμε ότι τα εθνικά μέτρα στήριξης μπορούν να εφαρμοστούν όσο το δυνατόν γρηγορότερα και αποτελεσματικότερα, σύμφωνα με τους κανόνες της ΕΕ».

ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΕΧΕΙ Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ Η ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ.
ΑΡΘΡΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΜΑΣ.


 
ΚΟΡΥΦΗ
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Copyright © 2011 | 0sy-driver