Ο «φωτογραφικός» διαγωνισμός leasing της ΟΣΥ



 


Μετά την διάσωση από χρεωκοπία των κτελ της χώρας ( κατά παράβαση των εθνικών και ενωσιακών διατάξεων ) η κυβέρνηση θα βοηθήσει  και τους εμπόρους οχημάτων .

Με αυτό  το φωτογραφικό διαγωνισμό τη ΟΣΥ δίνεται η ευκαιρία σε ότι σαράβαλο - φονιάς λεωφορείο είναι για πέταμα να το φέρουν στην ΕΛΛΑΔΑ και να τα κονομήσουν οι μεν και οι  δε να προβληθούν ότι έσωσαν την αστική συγκοινωνία .

Σε ένα διαγωνισμό που η μια παράγραφος άλλα λέει και η επόμενη παράγραφος άλλα εννοεί ...

Ο «ΠΕΡΙΠΟΥ » leasing διαγωνισμός 




Σε αυτό το ιδιόμορφο leasing  της  ΟΣΥ τελικά κάτι θα πληρώνει και αυτή  άλλα η μεγάλη αποθέωση είναι ο  λόγος  αποκλεισμού των ηλεκτρικών λεωφορείων . Οι τεχνίτες δεν μπορούν να τα υποστηρίξουν τεχνικά . Η αποθέωση του LEASING...

ΚΑΜΙΑ ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΗ 



Μπορεί να είδατε ένα κατεβατό τεχνικά χαρακτηριστικά και προδιαγραφές των οχημάτων και να χαρήκατε αλλά επί ποινή αποκλεισμού είναι ΜΟΝΟ το ABS . Τα άλλα μπορεί να υπάρχουν μπορεί και όχι ...

Όπως βλέπετε έχω επισημάνει ΠΕΔΗΣΗ ΣΤΑΣΗΣ και από κάτω τι σημαίνει .

Όπως καταλάβατε αναφέρομαι στο τραγικό θάνατο του συναδέλφου στη Θεσσαλονίκη ο οποίος ξέχασε το χειρόφρενο . Αυτό αναφέρθηκε και τα ρίξαμε όλα στον οδηγό . Κανείς δεν είπε ότι τα λεωφορεια - φονιάδες που φέρανε στη Θεσσαλονίκη και πιστεύω και  τα ίδια και στην Αθήνα δεν διαθέτουν ούτε τα βασικά  μέτρα ασφάλειας των αστικών λεωφορείων . Έτσι όπως τα γνωρίζουμε και τα δουλεύουμε στην ΑΘΗΝΑ για πάνω από 20 χρόνια .

Το ίδιο θα γίνει και με την χωρητικότητα των λεωφορείων . Θα είναι 55 επιβατών και αυτά θα γεμίζουν με 100 επιβάτες .

Ομοίως και με την έλλειψη πλευρικών παραθύρων . Στην απίθανη περίπτωση να πιάσει φωτιά το όχημα , οι επιβάτες δεν θα έχουν ούτε ένα παράθυρο να πάρουν αέρα η και να πηδήξουν .

Θα έχουν όμως τον «κακό» οδηγό για να του ρίξουν όλες τις ευθύνες πάνω του για αυτά τα σαράβαλα λεωφορεια - φονιάδες που θα κυκλοφορούν στους δρόμους .. και οι υπόλοιποι θα γελάνε.



ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΕΧΕΙ Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ Η ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ.
ΑΡΘΡΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΜΑΣ.


 
ΚΟΡΥΦΗ
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Copyright © 2011 | 0sy-driver