ΟΑΣΘ: Νόμιμη έκρινε το Εφετείο την 24ωρη απεργία της 12ης Μαΐου



Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί όλες οι απεργίες που έχουμε κάνει τόσα χρόνια βγήκαν  παράνομες και καταχρηστικές; Ο αγώνας των εργατών ήταν από πριν ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΟΣ κορόιδα ...

Νόμιμη κρίθηκε τελικά από το Εφετείο Θεσσαλονίκης, η 24ωρη απεργία που προκήρυξε για τις 12 Μαΐου το Συνδικάτο των εργαζομένων του ΟΑΣΘ. Κατά της απεργίας είχε προσφύγει στη Δικαιοσύνη η διοίκηση του Οργανισμού και παρότι το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, επικαλούμενο τυπικούς λόγους, την έκρινε παράνομη. 

Ακολούθησε έφεση των εργαζομένων προκειμένου η κινητοποίηση να καταστεί αναδρομικά νόμιμη, κάτι που τελικώς επιτεύχθηκε με την απόφαση του Εφετείου. 

Στο μεταξύ, αύριο θα συζητηθεί στο Πρωτοδικείο η νέα αγωγή της διοίκησης του ΟΑΣΘ κατά της 24ωρης απεργίας που προκήρυξε για την Τετάρτη, 1η Ιουνίου, το Συνδικάτο των εργαζομένων του Οργανισμού. 

Οι βασικές διεκδικήσεις των εργαζομένων είναι- σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά - η υπογραφή της νέας επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, το περιεχόμενο της οποίας είναι συμφωνημένο από το Δεκέμβριο του 2021, και η επαναφορά των δύο επιδομάτων, θέσης ευθύνης και ανθυγιεινού. 

 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

 

ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΕΧΕΙ Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ Η ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ.
ΑΡΘΡΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΜΑΣ.


 
ΚΟΡΥΦΗ
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Copyright © 2011 | 0sy-driver