Αστικό λεωφορείο αφήνει πίσω του «ντουμάνι» και προκαλεί αντιδράσεις



www.carandmotor.gr 

Η έλευση «νέων» λεωφορείων στην Αττική δεν άλλαξε σημαντικά την εικόνα στους δρόμους, με τα καυσαέρια να εξακολουθούν να πνίγουν τους διερχόμενους προκαλώντας εύλογα ερωτήματα και αντιδράσεις. 

Το πρόβλημα της περιβαλλοντικής ρύπανσης στα μεγαλύτερα αστικά κέντρα της χώρας αφορά όλους μας και από την προσπάθεια περιορισμού ενός φαινομένου που έχει πολλαπλές αρνητικές συνέπειες δεν θα πρέπει να εξαιρείται κανείς. 

Την ίδια στιγμή, λοιπόν, που η πολιτεία εστιάζει στην εφαρμογή παρωχημένων και αναποτελεσματικών μέτρων, όπως αυτό του Δακτυλίου, αφήνει ανεξέλεγκτη την κυκλοφορία κακοσυντηρημένων οχημάτων παλαιότερης τεχνολογίας, είτε αυτά είναι λεωφορεία και φορτηγά είτε ταξί. 

Κι ενώ θα περίμενε κανείς ότι η ανανέωση του στόλου των αστικών λεωφορείων με την προμήθεια «νέων» θα άλλαζε προς το καλύτερο την εικόνα στους δρόμους της Αθήνας, αυτό δεν συνέβη καθώς μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα τα «νέα» οχήματα των αστικών συγκοινωνιών περιήλθαν στην ίδια, κακή κατάσταση ρυπαίνοντας ανεξέλεγκτα το ήδη επιβαρυμένο περιβάλλον. 

Τα συγκεκριμένα λεωφορεία, τα οποία εισήχθησαν στη χώρα μας ως μεταχειρισμένα είναι προδιαγραφών Euro 5, γεγονός που σημαίνει ότι διαθέτουν τα απαραίτητα μέσα ώστε να μην εκλύονται στο περιβάλλον ρύποι όπως η αιθάλη και τα μικροσωματίδια. 

Βέβαια για να συμβεί αυτό θα πρέπει ο εξοπλισμός του αυτοκινήτου θα πρέπει και το καύσιμο, στην προκειμένη περίπτωση το diesel, να βρίσκεται εντός των προβλεπόμενων προδιαγραφών και η λειτουργία του κινητήρα και των συστημάτων συγκράτησης ρύπων να μην αποκλίνει από την περιγραφή της… ορθής. 

Στην προκειμένη περίπτωση είναι εμφανές ότι κάποια ή κάποιες από τις παραπάνω προϋποθέσεις δεν πληρούνται, καθώς τα καυσαέρια του εν λόγω λεωφορείου παραπέμπουν σε όχημα παλαιότερης τεχνολογίας.

ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΕΧΕΙ Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ Η ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ.
ΑΡΘΡΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΜΑΣ.


 
ΚΟΡΥΦΗ
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Copyright © 2011 | 0sy-driver