Διακομματική λαμογιά των σιδηροδρομικών Θεσσαλίας



 

Το ακούσαμε και αυτό ΣΤΑΘΜΑΡΧΕΣ ΜΕ ΜΠΛΟΚΑΚΙ !!!

Είναι ως φαίνεται διαχρονική και διακομματική η παθογένεια του ρουσφετιού και της αμοιβαίας «διευκόλυνσης» των ημετέρων στον Θεσσαλικό κάμπο και βεβαίως όχι μόνον. 

Εξηγούμεθα. Το ρεπορτάζ της Ζούγκλας αποκάλυψε άλλη μία πτυχή που κρυβόταν επιμελώς πίσω από την δραστηριότητα των υπευθύνων του ΟΣΕ στη Λάρισα και την ευρύτερη περιοχή. 

Ως γνωστόν την Πέμπτη 9 Μαρτίου ασκήθηκε ποινική δίωξη για διατάραξη ασφαλείας συγκοινωνιών στον Επιθεωρητή του ΟΣΕ στη Λάρισα, Δημήτρη Νικολάου. Πρόκειται για κακούργημα που επισείει ποινή από 10 χρόνια κάθειρξη έως και ισόβια. 

Είναι επίσης γνωστό, πως ο Δημήτρης Νικολάου αντιλαμβανόμενος το μέγεθος της καταστροφής στα Τέμπη, ζήτησε και έλαβε προφορικά και με παράνομες διαδικασίες αναρρωτική άδεια ενός μηνός από την Νευροχειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου Βόλου. Την ενέκρινε και έδωσε εντολή να του παρασχεθεί η άδεια χωρίς να εξετασθεί ο Διευθυντής της Κλινικής, Νικόλαος Χαυτούρας, γνωστός και δραστήριος συνδικαλιστής του ΠΑΣΟΚ στη Θεσσαλία. Το ΠΑΣΟΚ τον εξοστράκισε αμέσως από τα ψηφοδέλτια του στις επερχόμενες εκλογές. Δεν θα μπορούσε και να ενεργήσει διαφορετικά άλλωστε. Ο Διευθυντής νευροχειρουργός και συνδικαλιστής τέθηκε σε αργία μέχρι νεωτέρας. 

Αυτό που δεν έχει γίνει γνωστό είναι ότι η σχέση του Επιθεωρητή του ΟΣΕ Δημήτρη Νικολάου με τον Νικόλαο Χαυτούρα είναι και κομματική – συνδικαλιστική. Συνδικαλιστής στην κλαδική σιδηροδρομικών ο ένας, συνδικαλιστής στην κλαδική των γιατρών ο άλλος (Πρόεδρος νοσοκομειακών γιατρών Μαγνησίας). Και οι δύο στελέχη του ΠΑΣΟΚ 

Τι προκύπτει λοιπόν από το ρεπορτάζ. Ο Δημήτρης Νικολάου, Επιθεωρητής του ΟΣΕ είχε αναλάβει να υλοποιήσει και να διακινήσει τις προσλήψεις με μπλοκάκι στις οποίες είχε προβεί ο ΟΣΕ για να καλύψει κάποια κενά. Μεταξύ αυτών και κάποια κενά στους σταθμάρχες. Προσοχή. Σταθμάρχες με μπλοκάκι. 

Για να ξεκαθαρίσουμε. Σε αυτές τις προσλήψεις (οι περίφημες 217 κατά τον Υπουργό Γιώργο Γεραπετρίτη) δεν συμπεριλαμβάνονται εκείνες που αφορούσαν και τον Σταθμάρχη Λάρισας, τον Βασίλη Σαμαρά. Εκείνες πραγματοποιήθηκαν με άλλες διαδικασίες. 

Επανερχόμαστε λοιπόν. Τις προσλήψεις του ΟΣΕ με μπλοκάκι που αφορούσαν την Περιφέρεια Θεσσαλίας ανέλαβε «εργολαβικά» ο Επιθεωρητής. Η ηγεσία του ΟΣΕ η οποία τοποθετήθηκε από την Νέα Δημοκρατία ανέθεσε σε ένα συνδικαλιστικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ να «διευθετήσει» τις προσλήψεις με μπλοκάκι στον θεσσαλικό κάμπο. 

Κάποια στιγμή οι συνδικαλιστές της Νέας Δημοκρατίας στην Θεσσαλία έλαβαν πολιτική εντολή να «κανονίσουν» τις μεταθέσεις, τις μετακινήσεις και τις τοποθετήσεις του Βασίλη Σαμαρά σε σιδηροδρομικούς σταθμούς γύρω από την Λάρισα (Καλαμπάκα, Νέοι Πόροι κ.λπ. που βρίσκονται κοντά στην κατοικία του αλίμονο) έως ότου έγινε το μοιραίο λάθος και τοποθετήθηκε σε βάρδια μόνος του στη Λάρισα. Υπό τις συνθήκες αυτές το να γίνει το μοιραίο λάθος ήταν ζήτημα χρόνου. 

Λογικό συμπέρασμα λοιπόν. Σε έναν απόλυτα διεφθαρμένο κρατικό οργανισμό, την ΔΕΚΟ του ΟΣΕ, το αποτελεσματικό «εργαλείο» που είναι οι προσλήψεις, το χειρίζονται οι κυβερνητικοί συνδικαλιστές με κάποιους ισχυρούς συνδικαλιστές της Αντιπολίτευσης που έχουν ενσωματωθεί πια στον μηχανισμό του Βαθέος Κράτους της διαχρονικής διαφθοράς. Ο εν λόγω επιθεωρητής φέρεται να διαχειρίστηκε αρκετές προσλήψεις. Αλήθεια, που έχουν τοποθετηθεί αυτοί οι υπάλληλοι με μπλοκάκι και με ποια κριτήρια άραγε; Εκτελούν καθήκοντα που έχουν σχέση με την ασφάλεια των επιβατών; 

Είναι επίσης προφανές πως για όλα τα παραπάνω είχε επίγνωση ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΣΕ, ο Σπύρος Πατέρας, ο οποίος δεν παραιτήθηκε αυτοβούλως ως φαίνεται αλλά κατόπιν πρωθυπουργικής εντολής. Έπρεπε δηλαδή να κινητοποιηθεί το Μαξίμου μετά και την παραίτηση (προφανώς καθ’ υπόδειξη Μητσοτάκη) για να ευαισθητοποιηθεί το αφεντικό του ΟΣΕ. Βαθύ Κράτος είπαμε με διαχρονική και διακομματική συνέπεια. 

Zougla Newsroom Παρασκευή, 10 Μαρτίου 2023, 10:42 

 

 

ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΕΧΕΙ Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ Η ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ.
ΑΡΘΡΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΜΑΣ.


 
ΚΟΡΥΦΗ
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Copyright © 2011 | 0sy-driver