Υδρογόνο με βήματα ....χελώνας



 


Στις 28 του μηνός θα πραγματοποιηθεί η πρώτη επίσημη συνάντηση του ευρωπαϊκού προγράμματος Horizon, στο οποίο συμμετέχουν πολλές μεγάλες ελληνικές και ξένες εταιρείες (μεταξύ των οποίων Fulgor, Solaris, Avin κ.ά.) από χώρες της Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής. 

Με μια πρώτη «μαγιά» περίπου 8 εκατ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή Ένωση η Motor Oil και άλλες εταιρείες θα αναλάβουν την κατασκευή των πρώτων  πρατηρίων υδρογόνου στην ΕΛΛΑΔΑ  και κάπου εκεί μπαίνει και ο ΟΣΥ  με  τρία λεωφορεία  ..... Λέμε τώρα

Επίσης την  παρασκευή αναμένονται ανακοινώσεις και για το  πρόγραμμα «Ephyra», με συντονιστή επίσης τη Motor Oil και τη συμμετοχή 10 εταίρων από οκτώ χώρες, το οποίο θα χρηματοδοτηθεί με 17,7 εκατ. ευρώ από την ΕΕ και προβλέπει την εγκατάσταση μονάδας ηλεκτρόλυσης στις εγκαταστάσεις διύλισης στους Αγίους Θεοδώρους για την παραγωγή ανανεώσιμου υδρογόνου. 

Είναι αξιοσημείωτο ότι ο ελληνικός ενεργειακός όμιλος είναι ο φορέας και του μεγάλου έργου «Blue Med» το οποίο έχει προταθεί για ένταξη στα έργα κοινού ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος (IPCEI) για τεχνολογίες υδρογόνου.

ΥΔΡΟΓΟΝΟ   Το καύσιμο του μέλλοντος

Το υδρογόνο είναι το καύσιμο του μέλλοντος, ειδικά για τις βαριές μεταφορές οι οποίες περιλαμβάνουν και τις αστικές συγκοινωνίες.

Δυστυχώς στην  ΕΛΛΑΔΑ  και ειδικά στις  αστικές συγκοινωνίες  ακόμα ανακαλύπτουμε την ηλεκτροκίνηση.....

Και όπως γνωρίζεται ο ΟΣΥ πρόκειται να ξεκινήσει να μάθει κάτι για την ηλεκτροκίνηση στα μέσα του 2024 .....

Οπότε τα υπόλοιπα είναι .... περιττά. 

 


ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΕΧΕΙ Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ Η ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ.
ΑΡΘΡΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΜΑΣ.


 
ΚΟΡΥΦΗ
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Copyright © 2011 | 0sy-driver