ΚΑΙ η ΓΕΡΜΑΝΙΑ κρατικοποιεί το ηλεκτρικό δίκτυο...



Η Γερμανία βρίσκεται πολύ κοντά στην υλοποίηση σχεδίου που επιδιώκει από το περασμένο έτος, όταν οι βιομηχανίες της βρέθηκαν σε δεινή θέση εξαιτίας της εκτόξευσης του κόστους της ενέργειας, ενώ παράλληλα η χώρα προσπαθούσε να δρομολογήσει το φιλόδοξο σχέδιο της μετάβασής της στην πράσινη ενέργεια. 

Ο λόγος περί της κρατικοποίησης του μεγαλύτερου δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας, μέσω της εξαγοράς του από την ολλανδική κρατική εταιρεία Tennet Holding. 

Πρόκειται για μια κίνηση που εκτιμάται ότι θα διευκολύνει τη μετάβαση της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής οικονομίας στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, αλλά πρωτίστως εντάσσεται στις προσπάθειες της Γερμανίας να συγκεντρώσει υπό τον έλεγχό της τα δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας και να διασφαλίσει την παροχή και επάρκεια ενέργειας . 

Παράλληλα, όμως, το Βερολίνο επιδιώκει να έχει υπό τον έλεγχό του το δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας προκειμένου να προσελκύσει τις απαιτούμενες επενδύσεις για την ανανέωση και τον εκσυγχρονισμό του, δεδομένου ότι η έως τώρα ιδιοκτήτριά του –η ολλανδική κρατική εταιρεία– δεν φαίνεται πρόθυμη να διαθέσει τα απαιτούμενα κεφάλαια. 

Από τη στιγμή που θα ελέγχει το μεγαλύτερο δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας, θα είναι πολύ πιο εύκολο για τη Γερμανία να επιτύχει τον στόχο της οικονομίας με μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα που έχει θέσει για το 2045.

 

Bloomberg, Financial Times

 

 

ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΕΧΕΙ Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ Η ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ.
ΑΡΘΡΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΜΑΣ.


 
ΚΟΡΥΦΗ
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Copyright © 2011 | 0sy-driver