«Αδειασε» η Αθήνα από αστικά λεωφορεία



Πάνω από μία ώρα έχει φτάσει η αναμονή σε πολλά δρομολόγια λεωφορείων, καθώς καθημερινά στους δρόμους κυκλοφορούν λιγότερα από 800 από τα συνολικά 1.340 οχήματα που εκτελούν δρομολόγια.

Την ίδια στιγμή «μαύρη τρύπα» πάνω από 90.000 ευρώ έχει δημιουργηθεί στον ΟΑΣΑ μέσα σε λιγότερο από 20 ημέρες από τα σπασμένα και κατεστραμμένα ακυρωτικά μηχανήματα ηλεκτρονικού εισιτηρίου, ενώ ανυπολόγιστη είναι η ζημιά από τα ακυρωθέντα δρομολόγια. Μόνο τις τελευταίες ημέρες έχουν καταστραφεί πάνω από 80 μηχανήματα, τα οποία έχουν κόστος 1.100 ευρώ το ένα. Το κόστος βαρύνει τον ΟΑΣΑ, ο οποίος ήδη βρίσκεται σε άσχημη οικονομική κατάσταση.

Αξιοσημείωτο είναι μάλιστα ότι η ΟΣΥ έλαβε ως έκτακτη χρηματοδότηση 30 εκατ. ευρώ προκειμένου να πληρώσει του μισθούς Ιανουαρίου, ενώ μέρα με τη μέρα τα λεωφορεία στους δρόμους μειώνονται και άρα τα έσοδα της εταιρείας συρρικνώνονται. Τα ταμεία της εταιρείας είναι άδεια όπως και τα ράφια των ανταλλακτικών και κάθε αμαξοστάσιο παίρνει χρήματα με το σταγονόμετρο που κάθε εβδομάδα δεν ξεπερνούν τα 2.000 ευρώ.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι αυτή τη στιγμή στα δρομολόγια παραμένουν λίγα περισσότερα από 800 λεωφορεία, ενώ σύμφωνα με το οργανόγραμμα για την πιστή εκτέλεση των δρομολογίων απαιτούνται 1.340 οχήματα.

www.imerisia.gr
ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΕΧΕΙ Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ Η ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ.
ΑΡΘΡΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΜΑΣ.


 
ΚΟΡΥΦΗ
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Copyright © 2011 | 0sy-driver