Κίνα: «Πρεμιέρα» για επέκταση του Μετρό κάτω από τον ποταμό Γιανγκτσέ



Τα πρώτα τους δρομολόγια κάτω από τον μεγαλύτερο ποταμό της Κίνας πραγματοποίησαν το πρωί της Παρασκευής συρμοί στον υπόγειο σιδηρόδρομο της πόλης Γιουχάν, μετέδωσε το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC.

Οι εργασίες για την κατασκευή της ξεκίνησαν τον Φεβρουάριο του 2008 και κόστισαν συνολικά 14,9 δισ. γιουάν (2,4 δισ. δολάρια). Το τμήμα που περνά κάτω από τον ποταμό έχει μήκος περίπου 3.000 μέτρων και χρειάζονται σχεδόν τρία λεπτά προκειμένου να μπορέσει ένας συρμός να... διαβεί την κοίτη του ποταμού.

Εκτιμάται ότι με τη συγκεκριμένη γραμμή θα μετακινούνται καθημερινά περίπου 500.000 επιβάτες, γεγονός που θα μειώσει το κυκλοφοριακό κυρίως στις γέφυρες που περνούν πάνω από τον ποταμό και συνδέουν τμήματα της πόλης.

«Με το λεωφορείο χρειάζομαι περίπου δύο ώρες για να πάω στη δουλειά και η κατάσταση γίνεται χειρότερη όταν έχει κακό καιρό ή μποτιλιάρισμα. Θα χρησιμοποιώ το Μετρό, με το οποίο χρειάζομαι μόλις 30 λεπτά», εξηγεί ο Huang Ming, κάτοικος της πόλης.

Ο ποταμός Γιανγκτσέ έχει μήκος 6.300 χλμ. και διατρέχει το βορειοδυτικό τμήμα της Κίνας περνώντας από 10 επαρχίες πριν καταλήξει στην Ανατολική Θάλασσα της Κίνας. Είναι πλωτός και ακόμα και σήμερα αποτελεί έναν πολύ σημαντικό δίαυλο επικοινωνίας ανάμεσα στο δυτικό και ανατολικό τμήμα της ασιατικής χώρας, ωστόσο μεγάλο μέρος του έχει υποστεί εκτεταμένη περιβαλλοντική μόλυνση. Τον περασμένο Αύγουστο οι εικόνες με τον... κόκκινο Γιανγκτσέ είχαν κάνει τον γύρο του κόσμου.

Δείτε το video... video platformvideo managementvideo solutionsvideo player
ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΕΧΕΙ Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ Η ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ.
ΑΡΘΡΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΜΑΣ.


 
ΚΟΡΥΦΗ
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Copyright © 2011 | 0sy-driver