ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΟΑΣΘ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΒΑΤΕΣ



Φίλες και φίλοι επιβάτες 


 Νιώθουμε την ανάγκη να επικοινωνήσουμε μαζί σας – μέσω αυτού του εντύπου – και να δώσουμε μια απάντηση στο εύλογο ερώτημά σας, αυτό της αναγγελίας των αγωνιστικών κινητοποιήσεών μας τις προσεχείς ημέρες, αρχής γενομένης από την Τετάρτη 16-1-2013.

Αφού εξαντλήσαμε κάθε περιθώριο υπομονής και αναμονής λύσεων από τα συναρμόδια Υπουργεία, διανύουμε ήδη τον δεύτερο μήνα χωρίς να μας καταβληθούν οι νόμιμες αποδοχές μας οδεύοντας τις οικογένειές μας σε δεινή οικονομική κατάσταση, ενώ αντίθετα καλούμαστε κι εμείς να είμαστε συνεπείς στις υποχρεώσεις έναντι του Κράτους (φόρους – χαράτσια – κρατήσεις – εισφορά αλληλεγγύης κ.τ.λ)

Στοχοποιηθήκαμε κι εμείς – όπως όλοι οι εργαζόμενοι – στην επέλαση της παγκοσμιοποίησης (Τρόϊκα – ΔΝΤ κ.τ.λ.) και τα εγχώρια όργανά τους ( Κυβερνήσεις – Μ.Μ.Ε.) προσπαθούν να μας διαβάλλουν και να στρέψουν την κοινή γνώμη εναντίον μας.

Είναι γνωστή πλέον η τακτική τους για την επίτευξη του στόχου της πλήρους εξαθλίωσης των εργαζομένων και λαϊκών στρωμάτων.

Πλήττουν συνοχή και αλληλεγγύη μεταξύ εργαζομένων και κοινωνικών ομάδων εφαρμόζοντας την δοκιμασμένη – από αρχαιοτάτων χρόνων – τακτική του “διαίρει και βασίλευε”, με διασπορά ψευδών ειδήσεων – διόγκωση και παραποίηση εργασιακών κεκτημένων, και δημιουργία κλίματος αντιζηλίας στα λαϊκά στρώματα.

Μας έφθασαν στο σημείο να χαιρόμαστε με κάθε επίθεση που επιχειρούν σε ομάδες ή κατηγορίες άλλων εργαζομένων και κοινωνικών στρωμάτων.

Στόχος του συστήματος καταρχήν, τα προπύργια του εργατικού κινήματος, τα οποία επί σειρά ετών πρωτοπορούσαν στους Αγώνες διεκδίκησης για την βελτίωση του βιοτικού επιπέδου συμπαρασύροντας και άλλες κατηγορίες εργαζομένων με μικρότερες διεκδικητικές δυνατότητες.

Κι εμείς οι εργαζόμενοι στην Αστική Συγκοινωνία είμαστε κομμάτι της κοινωνίας μας με τα γνωστά προβλήματα.


 Φίλες και φίλοι επιβάτες


Έχουμε κι εμείς παιδιά, συγγενείς, φίλους, που βιώνουν την καθημερινή αγωνία της ανεργίας, της αναζήτησης εργασίας, εργαζόμενους σε αβεβαιότητα, επαγγελματίες σε απόγνωση ….

Δεν αποτελούμε κάτι ξεχωριστό, όπως επιδιώκει το “σύστημα” να μας παρουσιάσει, και να στρέψει την κοινή γνώμη εναντίον μας.

Τουλάχιστον εσείς αντιλαμβάνεσθε τον καθημερινό αγώνα που δίνουμε κάτω από αντίξοες συνθήκες ώστε πέρα από τις ανάγκες της επιβίωσής μας να προσφέρουμε και το κοινωνικό έργο της μεταφοράς.

Με ειλικρίνεια και εκτίμηση, ζητάμε συγγνώμη για την ταλαιπωρία που μας αναγκάζουν να σας υποβάλλουμε και ευελπιστούμε στην κατανόηση και συμπαράστασή σας.

ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΕΧΕΙ Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ Η ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ.
ΑΡΘΡΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΜΑΣ.


 
ΚΟΡΥΦΗ
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Copyright © 2011 | 0sy-driver