ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΑΣ : Δελτίο Τύπου 7/2/2013



Οι εργαζόμενοι δεχόμαστε ολομέτωπη και κλιμακούμενη επίθεση με αστυνόμευση και καταστολή των Απεργιακών μας Αγώνων.

Μαζί με τα δακρυγόνα και την άσκηση βίας από τις δυνάμεις καταστολής στη διάρκεια κινητοποιήσεων, εφαρμόζονται γκεμπελικές μέθοδοι προπαγάνδας δυσφήμησης των Αγώνων μας, γίνονται συλλήψεις και στήνονται κατηγορίες ενοχοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης και οι εργαζόμενοι κατά παράβαση του Συντάγματος επιστρατεύονται όταν απαιτούν εργασία και αμοιβές αξιοπρέπειας.

Το Δ.Σ. του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου της Αθήνας στη σημερινή του (7-2-2013) συνεδρίαση, εκτός από τις ημερομηνίες διεξαγωγής του 28ου Συνεδρίου του, αποφάσισε:

 - Την προκήρυξη Παναττικής – Πανεργατικής 4ωρης στάσης εργασίας την Τρίτη 12 Φλεβάρη 2013 από τις 7:00 μέχρι τις 11:00 σε ένδειξη αλληλεγγύης στους 35 συναδέλφους μας που συνελήφθησαν στη διάρκεια της παρέμβασής τους στο Υπουργείο Εργασίας και οδηγούνται στη δικαιοσύνη την ημέρα αυτή.

Καλούμε εργαζόμενους και συνδικαλιστικά στελέχη σε συγκέντρωση έξω από τα Δικαστήρια της Ευελπίδων.

 - Σε σχέση με την επίταξη εργαζομένων:

 α) Να συντάξει επιστολή – παρέμβαση την οποία θα έχουν προσυπογράψει τα Σωματεία – μέλη του Ε.Κ.Α. καθώς και προσωπικότητες από τον ακαδημαϊκό, πνευματικό, επιστημονικό κόσμο αλλά και θεσμοθετημένοι φορείς, σύμφωνα με την οποία θα ζητάμε την άμεση άρση της επίταξης των εργαζομένων και θα την επιδώσει, σε συνδυασμό με παράσταση διαμαρτυρίας στον Πρωθυπουργό κο Αντ. Σαμαρά.

β) Να συμπορευτεί με τους εργαζόμενους και τα Σωματεία της ΣΤΑ.ΣΥ. στο δικαστικό τους αγώνα για την άρση της επίταξης τους.

- Να πραγματοποιήσει σύσκεψη Σωματείων την Πέμπτη 14 Φλεβάρη 2013, στις 5:30 το απόγευμα, στον 2ο όροφο των γραφείων Ε.Κ.Α., προκειμένου να υπάρξει η μέγιστη δυνατή προετοιμασία και συσπείρωση των δυνάμεων της εργασίας στη διάρκεια της 24ωρης Πανελλαδικής – Πανεργατικής της Γ.Σ.Ε.Ε., στις 20 Φλεβάρη.

 - Να συμμετέχει στην 24ωρη Πανελλαδική, Πανεργατική Απεργία των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ στις 20 Φλεβάρη 2013 και να αγωνιστεί με όλες του τις δυνάμεις για την επιτυχία της Απεργίας αυτής, του διεκδικητικού της πλαισίου και της Απεργιακής συγκέντρωσης στις 11:00 στο Πεδίο Άρεως.

- Κυρίαρχο ζήτημα του Συνδικαλιστικού Κινήματος το οποίο υπαγορεύεται και από Διεθνείς Συμβάσεις Εργασίας και από το Ευρωπαϊκό κεκτημένο, είναι η διεκδίκηση μέσα από ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις των αμοιβών και των συνθηκών εργασίας και η κατοχύρωσή τους μέσα από Επιχειρησιακές, Κλαδικές Συμβάσεις Εργασίας καθώς και η κατοχύρωση των ελάχιστων αμοιβών στους μισθούς και τα ημερομίσθια μέσα από την Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

Οι εργαζόμενοι «ματώσαμε» για την κατάκτηση αυτή και δεν τους την χαρίζουμε.

ΝΑ ΜΗ ΛΕΙΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ!
ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΕΧΕΙ Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ Η ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ.
ΑΡΘΡΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΜΑΣ.


 
ΚΟΡΥΦΗ
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Copyright © 2011 | 0sy-driver