Η χούντα είναι ένα πολύ κακό «πολίτευμα». Ευτυχώς που δεν υπάρχει χειρότερο!Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης

Στα χείλη αμέτρητων πολιτών είναι κολλημένος ο όρος «χούντα» για να περιγράψει τη σημερινή πολιτική κατάσταση. Άνθρωποι με ψευδεπίγραφες ιδεολογικές θέσεις γαντζωμένοι στις καρέκλες υπηρετούν συγκεκριμένο σκοπό και συμφέροντα άσχετα με το... συμφέρον του λαού και εφευρίσκουν τα πλέον παιδαριώδη επιχειρήματα για να μας πείσουν ότι η εκποίηση περιουσιακών στοιχείων του Δημοσίου σε οποιαδήποτε τιμή και με "οποιοδήποτε κόστος" συμφέρει εμάς και όχι τα λαμόγια και ότι αυτή η εκποίηση θα μειώσει δήθεν το χρέος.

«Θα προστατεύσω με κάθε κόστος τις επενδύσεις» των χρυσωρύχων διεκήρυξε ο πρωθυπουργός, για να καθησυχάσει τους Καναδούς «επενδυτές». Έτσι εξηγείται και η άνοδος του υπουργού Δημόσιας Τάξης μετά του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. στις Σκουριές αμέσως μετά το περιστατικό της επίθεσης κουκουλοφόρων και τον βανδαλισμό εξοπλισμού και εγκαταστάσεων της εταιρείας. Πάντως, η εν λόγω επίθεση από 40 [όχι δύο ή τρία ή δεκατρία] άτομα δεν χαρακτηρίσθηκε «τρομοκρατική», εξ ου και δεν έχει αναμιχθεί στη διερεύνησή της η Αντιτρομοκρατική. Οι δράστες παραμένουν και θα παραμείνουν ασύλληπτοι. Όπως όλοι αυτοί που έχουν διαλύσει τούτο τον τόπο.

Μετά τη μη τρομοκρατική επίθεση ανακοινώθηκε ότι θα εγκριθεί και η άλλη επένδυση των ιδίων επενδυτών στη Θράκη. Δεν ακούσθηκε πόσες θέσεις εργασίας θα δημιουργήσει η «επένδυση». Να δεχθώ ότι θα δημιουργήσει 10.000 αμέσως και εμμέσως. Να δεχθώ ότι το περιβάλλον θα παραμείνει αλώβητο και δεν θα μετατραπεί σε κρανίου τόπο. Μπορεί ο πρωθυπουργός να μας πει μια λεπτομέρεια; η επένδυση θα γίνει με τραπεζική χρηματοδότηση από το εσωτερικό ή από το εξωτερικό; Έχει και τούτο τη σημασία του. Άλλο επένδυση με κεφάλαια εισαγόμενα και άλλο επένδυση με κεφάλαια προερχόμενα από τις τραπεζικές καταθέσεις των Ελλήνων πολιτών, για τη διασφάλιση των οποίων έχει δανεισθεί το Δημόσιο € 230.000.000.000.

 Άλλο «φέρνω επενδύσεις» και άλλο «φέρνω επιχειρηματίες».

Εντύπωση, πάντως, προκαλεί η αποφασιστικότητα* του πρωθυπουργού να προστατεύσει «με κάθε κόστος» την επένδυση και όχι τις θέσεις εργασίας. Με κάθε κόστος;

Μακάρι να προστάτευε με το ίδιο κόστος το εισόδημα των συνταξιούχων και εργαζομένων.

Μακάρι να προστάτευε με το ίδιο κόστος τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που βάζουν λουκέτο η μία μετά την άλλη στέλνοντας στην ανεργία κι’ άλλους πολίτες.

Πολύ περισσότερους από αυτούς που θα βρουν δουλειά στα χρυσωρυχεία της Χαλκιδικής και της Θράκης. [ΣΗΜ: κάποτε είχε διακηρύξει ο ίδιος άνθρωπος ότι όταν έλθει εν τη εξουσία, θα ερευνήσει όλες τις δημόσιες συμβάσεις και προμήθειες από το 1974 και μετά. Αν αρχίσει ποτέ από τις επενδύσεις στη Θράκη, ίσως μάθουμε κάποτε πόσες "επενδύσεις" έγιναν εκεί και πόσες χρηματοδοτήσεις καταβρόχθισαν πολλοί επενδυτές].

Μακάρι να προστάτευε με το ίδιο κόστος τους πολίτες από τις τράπεζες και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας από τις επιβουλές της γείτονος.

Μακάρι να προστάτευε με το ίδιος κόστος τον λαό από τα γαμψά νύχια των γυπαετών που ζυγιάζονται κάτω από τον καταγάλανο ουρανό. Λέτε η επίθεση των κουκουλοφόρων στις Σκουριές να έχει σχέση με την πτώση της βουλγαρικής κυβέρνησης;

*Σε συνέντευξή του διάβασα ότι είναι αποφασισμένος να κινηθεί με αποφασιστικότητα.

 Ελπίζω η αποφασιστικότητά του να είναι αποφασιστική.

Πηγή
ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΕΧΕΙ Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ Η ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ.
ΑΡΘΡΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΜΑΣ.


 
ΚΟΡΥΦΗ
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Copyright © 2011 | 0sy-driver