Ξεμπλοκάρει το Μετρό Θεσσαλονίκης. Το 80% της ΑΕΓΕΚ στην Aκτωρ



Μνημόνιο Συναντίληψης υπεγράφη μεταξύ της Άκτωρ, της Alpha Τράπεζας και της Τράπεζας Πειραιώς για την απόκτηση της ΑΕΓΕΚ κατασκευαστική από την θυγατρική του ομίλου Ελλάκτωρ.

Η ολοκλήρωση της συναλλαγής με την υπογραφή των σχετικών συμβάσεων αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι την 31/5/2013.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση, το μνημόνιο συναντίληψης περιλαμβάνει:

(α) την απόκτηση από την Άκτωρ μετοχών που αντιπροσωπεύουν το 80% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας ΑΕΓΕΚ Κατασκευαστική, αφού πρώτα μετατραπούν σε προνομιούχες άνευ ψήφου μετοχές,

(β) την απόκτηση από την Άκτωρ μετοχών που αντιπροσωπεύουν ποσοστό 4,992% του μετοχικού κεφαλαίου της ΑΕΓΕΚ, και

(γ) την ανάληψη από την Άκτωρ της παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών στην ΑΕΓΕΚ Κατασκευαστική για τα υπό εκτέλεση έργα της, με σκοπό την εύρυθμη, έγκαιρη και απρόσκοπτη αποπεράτωσή τους.

Η ολοκλήρωση της συναλλαγής με την υπογραφή των σχετικών συμβάσεων εκτιμάται ότι θα λάβει χώρα μέχρι την 31/5/2013. Η ΑΕΓΕΚ έχει ποσοστό 10% στον Αυτοκινητόδρομο Αιγαίου (Μαλιακός – Κλειδί) και είναι η ανάδοχος κοινοπραξία (ΑΕΓΕΚ IMPREGILO-ANSALDO T.S.F.-SELI-ANSALDOBREDA) του Μετρό Θεσσαλονίκης, το οποίο παρουσιάζει σημαντικές καθυστερήσεις.

Έχει κατασκευαστεί σε ποσοστό 26%, ενώ θα έπρεπε να είχε ήδη παραδοθεί! Αγοράζοντας την ΑΕΓΕΚ, η Ελλάκτωρ παίρνει την βασική γραμμή του Μετρό Θεσσαλονίκης, πέρα από την επέκταση στην Καλαμαριά. 

Πηγή
ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΕΧΕΙ Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ Η ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ.
ΑΡΘΡΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΜΑΣ.


 
ΚΟΡΥΦΗ
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Copyright © 2011 | 0sy-driver