Προσεχώς: Eρευνητικό κέντρο της NOKIA στην Ελλάδα!




 

Μία από τις πιο σημαντικές επενδυτικές συμφωνίες των τελευταίων μηνών βρίσκεται προ των πυλών. Με τη φινλανδική ΝΟΚΙΑ. 
Αφορά την ενίσχυση στην Ελλάδα ερευνητικού κέντρου που θα δραστηριοποιηθεί στις τηλεπικοινωνίες και θα οδηγήσει σε 150 άμεσες προσλήψεις νέων επιστημόνων. 


Πληροφορίες υποστηρίζουν ότι... με τη συμφωνία αυτή εδραιώνεται η συμμετοχή της χώρας στον τομέα των νέων τεχνολογιών, δεδομένου ότι «τρέχει» ήδη η συνεργασία με τη Hewlett Packard και βρισκονται σε προχωρημένο στάδιο οι συζητήσεις με την γερμανική SAP.
Τις πολύμηνες "και υπό άκρα μυστικότητα" συζητήσεις, που παρακολουθεί προσωπικά ο Αντώνης Σαμαράς, διεξάγουν μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης και ο διευθύνων σύμβουλος του Invest In Greece Στέφανος Ησαΐας. Ο κ. Σαμαράς μάλιστα επρόκειτο να επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις της ΝΟΚΙΑ στη Φινλανδία στη διάρκεια του επίσημου ταξιδιού που είχε προγραμματισθεί τον Μάρτιο, αλλά αναβλήθηκε λόγω των εξελίξεων στην Κύπρο.

Σκληρός ανταγωνισμός
Η Nokia Corporation για πολύ μεγάλο διάστημα ήταν ο ηγέτης στην αγορά τεχνολογίας και συσκευών κινητής τηλεφωνίας, τα τελευταία χρόνια όμως έχει να αντιμετωπίσει σκληρό ανταγωνισμό από εταιρείες όπως η Apple και η Samsung.
Πάρα ταύτα παραμένει ο δεύτερος μεγαλύτερος παραγωγός κινητών τηλεφώνων (σε τεμάχια), πίσω από τη Samsung. Πρόσφατα ανακοίνωσε στρατηγική συμφωνία με τη Microsoft, βάσει της οποίας θα αντικαταστήσει το απαρχαιωμένο λειτουργικό σύστημα των τηλεφώνων της με αυτό της αμερικανικής εταιρείας.
Συγχρόνως, το τελευταίο διάστημα η διοίκηση έχει θέσει σε εφαρμογή ένα εκτεταμένο σχέδιο λειτουργικής αναδιάρθρωσης προκειμένου να επανέλθει σε τροχιά ανάπτυξής. Έπειτα από σειρά ζημιογόνων τριμήνων, η Nokia κατέγραψε το τέταρτο τρίμηνο του 2012 κέρδη. Ωστόσο ανακοίνωσε πως δεν θα καταβάλει μέρισμα για πρώτη φορά μετά από τουλάχιστον 143 χρόνια.
Πραγματοποιεί πωλήσεις 30 δισ. ευρώ (2012) σε πάνω από 150 αγορές και απασχολεί 101 χιλιάδες εργαζομένους σε 120 χώρες


 http://greece-salonika

ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΕΧΕΙ Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ Η ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ.
ΑΡΘΡΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΜΑΣ.


 
ΚΟΡΥΦΗ
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Copyright © 2011 | 0sy-driver