Άσκηση με διοχέτευση αερίων στο μετρό ετοιμάζει η Νέα ΥόρκηΈνα άχρωμο και άοσμο αέριο θα πλημμυρίσει τον Ιούλιο τους δρόμους και τους σταθμούς του μετρό στα πέντε διαμερίσματα της Νέας Υόρκης -είναι μια άσκηση για το ενδεχόμενο τρομοκρατικής επίθεσης με χημικά ή βιολογικά όπλα.

 Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία της Νέας Υόρκης, στην άσκηση θα χρησιμοποιηθούν αβλαβή αέρια που ονομάζονται υπερφθοράνθρακες.

Η πορεία τους μέσα στα τούνελ του μετρό και στο επίπεδο του δρόμου θα καταγραφεί με 200 αισθητήρες, υπό την επίβλεψη του Εθνικού Εργαστηρίου Brookhaven.

Εκπρόσωπος του εργαστηρίου εξήγησε στους New York Times ότι τα τούνελ του μετρό επηρεάζουν τη ροή του αέρα στην επιφάνεια και το αντίστροφο. Τα δεδομένα που θα συλλεχθούν στην άσκηση θα βοηθήσουν τις αρχές να αποφασίσουν ποιοι σταθμοί του μετρό θα έπρεπε να κλείσουν στην περίπτωση επίθεσης ή χημικού ατυχήματος.

Η άσκηση θα πραγματοποιηθεί στη διάρκεια τριών συνεχόμενων ημερών του Ιουλίου. Το κοινό θα ενημερωθεί μία μέρα νωρίτερα με πινακίδες που θα εξηγούν τι συμβαίνει για να μην υπάρξει πανικός.

Newsroom ΔΟΛ
ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΕΧΕΙ Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ Η ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ.
ΑΡΘΡΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΜΑΣ.


 
ΚΟΡΥΦΗ
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Copyright © 2011 | 0sy-driver