Στο 1,5 εκατ. ευρώ το μήνα το κόστος για τις συντάξεις βουλευτώνΚοντά στο 1,5 εκατ. ευρώ ανέρχεται το μηνιαίο κόστος των συντάξεων για βουλευτές και ευρωβουλευτές, σύμφωνα με στοιχεία που έστειλε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Συγκεκριμένα ο συνολικός αριθμός των συνταξιούχων είναι 750, με τη μηνιαία δαπάνη να ανέρχεται σε 1.492.704,99 ευρώ.

Οι εξ ιδίου δικαιώματος συνταξιούχοι βουλευτές και ευρωβουλευτές είναι 475, με τη μηνιαία δαπάνη για τις συντάξεις τους στα 1.037.148,79 ευρώ.

Οι επιζώντες σύζυγοι είναι 233, με τη μηνιαία δαπάνη στα 386.706,75 ευρώ και τα τέκνα 42, με τη μηνιαία δαπάνη στις 68.849,45 ευρώ. 

Τα στοιχεία διαβιβάσθηκαν μετά από ερώτηση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Παναγιώταρου σχετικά με τις αποδοχές του Χρήστου Παπουτσή, ο οποίος αναλαμβάνει καθήκοντα εκπροσώπου της Ελλάδας στην Παγκόσμια Τράπεζα.

 Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής ζητούσε να ενημερωθεί για το αν ο μελλοντικός εκπρόσωπος της χώρας στην Παγκόσμια Τράπεζα λαμβάνει συντάξεις Ευρωπαίου επιτρόπου και ευρωβουλευτή.

Στην απάντησή του, πάντως, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών δεν δίνει στοιχεία για τον αν και ποια σύνταξη λαμβάνει ο κ. Παπουτσής.

Πηγή:  http://www.iefimerida.gr
ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΕΧΕΙ Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ Η ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ.
ΑΡΘΡΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΜΑΣ.


 
ΚΟΡΥΦΗ
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Copyright © 2011 | 0sy-driver