Φοιτητές αρνούνται να πληρώσουν εισιτήριοΚομοτηνή:
Ανατολική Μακεδονία - Θράκη Κομοτηνή: Φοιτητές αρνούνται να πληρώσουν εισιτήριο

Στην κατάληψη ενός λεωφορείου του ΚΤΕΛ ΑΕ Κομοτηνής προχώρησαν το μεσημέρι της Τετάρτης μέλη της Αριστερής Ενότητας (ΑΡΕΝ) αντιδρώντας στο αντίτιμο των 60 λεπτών που καλούνται να καταβάλουν οι φοιτητές της περιοχής για τη μεταφορά τους.

Οι φοιτητές της Αριστερής παράταξης κατέλαβαν στη 1.00 το μεσημέρι το λεωφορείο που εκτελούσε δρομολόγιο προς την Πανεπιστημιούπολη καλώντας όλους τους φοιτητές που βρίσκονταν εκεί να μην πληρώσουν το αντίτιμο των 60 λεπτών και ζητώντας από τον οδηγό να τους μεταφέρει δωρεάν.

«Η απάντηση που πήραμε από τον οδηγό ήταν, πάρτε ταξί ή επιστρέφουμε στην παλιά Νομική» αναφέρει η ΑΡΕΝ Θράκης, εξηγώντας πως «προφανώς τα λόγια του οδηγού δεν προέρχονταν από τον ίδιο, αλλά από τις εντολές που έχει δώσει η διοίκηση σε όλους τους οδηγούς σε ενδεχόμενες αντιδράσεις των φοιτητών για το απαράδεκτο αντίτιμο που μας έχει επιβληθεί ήδη από πέρυσι».

Ο οδηγός του λεωφορείου μετέφερε τους φοιτητές στην παλιά Νομική και ανέστειλε τη λειτουργία του λεωφορείου για μια περίπου ώρα. Ακολούθησε συνάντηση των μελών της ΑΡΕΝ με τη διοίκηση του ΚΤΕΛ, ενώ στο σημείο κλήθηκαν και άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ.

Οι φοιτητές κατάφεραν να μισθώσουν δωρεάν το λεωφορείο και να μεταφερθούν στον χώρο της Πανεπιστημιούπολης χωρίς να πληρώσουν το αντίτιμο των 60 λεπτών.

«Και αυτή ήταν μόνο η αρχή! Όσο βλέπουμε ότι η παιδεία μπαίνει στο στόχαστρο και ο δημόσιος και δωρεάν χαρακτήρας της συρρικνώνεται, τόσο εμείς θα παλεύουμε για τα κεκτημένα δικαιώματά μας. Διότι για την φοιτητική μέριμνα(σίτιση, στέγαση, μεταφορά) το φοιτητικό κίνημα και δη στην Κομοτηνή έχει δώσει στο παρελθόν μεγάλους και νικηφόρους αγώνες. Ήρθε ,λοιπόν, η στιγμή να αναζωπυρώσουμε αυτούς τους αγώνες» σημειώνει η ΑΡΕΝ για το περιστατικό, εξηγώντας πως «γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά ποιους έχουμε απέναντί μας. Όχι τον εκάστοτε οδηγό, αλλά τα συμβούλια διοίκησης και κατ επέκταση τις πολιτικές της κυβέρνησης η οποία ωθεί το πανεπιστήμιο στα χέρια των ιδιωτών, ώστε αυτοί να κερδοσκοπούν εις βάρος μας. Έχουμε απέναντί μας όλους εκείνους που ονειρεύονται πανεπιστήμια-κολέγια, φοιτητές εν δυνάμει ανέργους και καθοδηγούμενη έρευνα. Για όλους τους παραπάνω λόγους, λοιπόν, σύσσωμη η φοιτητική κοινότητα οφείλει να αντισταθεί και να ακυρώσει στην πράξη την λογική του αντιτίμου».
http://perifereianews.com/
thrakitoday.com
ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΕΧΕΙ Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ Η ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ.
ΑΡΘΡΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΜΑΣ.


 
ΚΟΡΥΦΗ
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Copyright © 2011 | 0sy-driver