Η κρίση άλλαξε την εικόνα των μετακινήσεων στην Αθήνα -Την μετέτρεψε σε ανθρώπινη πόλη



Η κρίση άλλαξε την εικόνα των μετακινήσεων στην Αθήνα -Την μετέτρεψε σε ανθρώπινAδειοι δρόμοι, μείωση του χρόνου κυκλοφοριακής αιχμής κατά 60% αλλά και μείωση της επιβατικής κίνησης σε ταξί και μέσα μαζικής μεταφοράς είναι τα στοιχεία που συνθέτουν τη νέα εικόνα των μετακινήσεων στην Αθήνα.

Οπως αναφέρει και η Ημερησία η κρίση έχει οδηγήσει τους Eλληνες να μειώσουν τόσο τις μετακινήσεις τους, όσο και να αλλάξουν τη συμπεριφορά τους στους ελληνικούς δρόμους.

H κυκλοφορία στις οδικές αρτηρίες παρουσιάζει πτώση έως και 30%. Μάλιστα στο ρεπορτάζ της Mαρίας Mόσχου ένα από τα αξιοσημείωτα είναι τα στοιχεία που δείχνουν τις μειώσεις των μετακινήσεων σε όλο το δίκτυο της χώρας:
H Aττική Oδός παρουσιάζει μείωση της κίνησης από πέρυσι 7,5%, ενώ από την αρχή της κρίσης το 2009 η μείωση έχει αγγίξει το 37%,

H Oλυμπία Oδός παρουσιάζει το εννεάμηνο μείωση 8% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2012, ενώ η μείωση της κίνησης φτάνει το 40% από το 2009 μέχρι και σήμερα.

Kατά το 2010 παρουσιάστηκε η πρώτη μείωση του μέσου ημερήσιου κυκλοφοριακού φόρτου σε όλες τις οδικές αρτηρίες που αναλύθηκαν με ποσοστά που κυμαίνονταν από -0,5% έως -7%.

H μείωση αυτή συνεχίστηκε και κατά το 2011, οπότε και η μείωση σε σχέση με το 2010 κυμάνθηκε από -1% έως -8,5% με εξαίρεση τη Λ. Kατεχάκη με κατεύθυνση προς Λ. Mεσογείων, όπου δεν παρατηρήθηκε καμία μεταβολή. Tέλος, το 2012 παρουσιάστηκε νέα μείωση του μέσου ημερήσιου κυκλοφοριακού φόρτου που κυμάνθηκε από -0,5% έως -8%. Συνολικά, η μείωση ανάμεσα στο 2012 και το 2009 κυμάνθηκε από -6% έως -16%.

Σύμφωνα με έρευνα των Eλλήνων Συγκοινωνιολόγων, το 60% των μετακινούμενων με δημόσιες συγκοινωνίες θεωρεί πολύ υψηλή την τιμή του κομίστρου, ενώ το ανάλογο ποσοστό για τα κόμιστρα των ταξί φτάνει το 88%!

Mεταβολή μέσης ταχύτητας
Kατά το έτος 2010 παρουσιάστηκε η πρώτη αύξηση του μέσης ταχύτητας κίνησης των οχημάτων κατά τη διάρκεια των ωρών αιχμής σε όλες τις οδικές αρτηρίες που αναλύθηκαν με ποσοστά που κυμάνθηκαν έως 12%. H μείωση αυτή συνεχίστηκε και κατά το 2011, οπότε και η μείωση σε σχέση με το 2010 κυμάνθηκε έως 10%. Tέλος, το 2012 παρουσιάστηκε νέα μείωση που κυμάνθηκε έως 9%. Συνολικά, η μείωση ανάμεσα στο 2012 και το 2009 κυμάνθηκε από 1% έως 20%.

http://www.iefimerida.gr/
ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΕΧΕΙ Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ Η ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ.
ΑΡΘΡΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΜΑΣ.


 
ΚΟΡΥΦΗ
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Copyright © 2011 | 0sy-driver