Αναγνώστης διερωτάται: Άραγε ποια να είναι η εξέλιξη με τη λίστα με 44 πρόσωπα για μίζες στα τρόλεϊ;Η υπόθεση είχε αποκαλυφθεί τον Σεπτέμβρη του 2012. Από τότε όμως φωνή βοώντος εν τη ερήμω. Ας θυμηθούμε τι είχε γίνει πριν ενάμιση χρόνο πιο κάτω...

Ανοίγουν λογαριασμοί για εμπλεκομένους στις πολύκροτες υποθέσεις διαφθοράς

Ο κατάλογος, που έφθασε στην Ένωση Ελληνικών Τραπεζών, περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τα ονόματα των: Χρήστου Βερελή, Ιωάννη Μανιάτη, Ιωάννη Κωνσταντινίδη, Σπύρου Τραυλού, Χαρίλαου Αλαμάνου, Γεωργίου Κανελλόπουλου, Δημητρίου Μαρδά, Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου, Γεωργίου Ζανιά, Δημητρίου Καπετανά, Ιωάννη Ζέρβα, Παναγιώτη Σοφού, Γεωργίου Μαστραγγελή, Χρήστου Πάνου, Νικολάου Ανδριτσάκη, Ιωάννη Σαρμά, Αθανασίου Φρυδά, Παναγιώτη Γεωργίου, 
Δημητρίου Λύκου, 
Νικολάου Παξινού,
Ανδρέα Λατσινού, Ιωάννη Τσέλιου, Αργυρίου Βερόγκου, Αγγελου Αφράτη, Γεωργίου Καζαντζίδη, Ηλία Κόλλια, Γεωργίου Τζενεβράκη, Καλλιόπης Σαμαπάνη, Διονυσίου Κούτρα, Ηλία Παπαδάκη, Ιωάννη Πετρόπουλου, Θεόδωρου Τσακιρίδη, Ευάγγελου Μυτιληναίου, Ιωάννη Μυτιληναίου, Τριαντάφυλλου Αντωνόπουλου, Φίλωνα Αντωνόπουλου, Βασίλειου Αντωνόπουλου και Κωνσταντίνου Αντωνόπουλου.


Άρση τραπεζικού απορρήτου για 44 πρόσωπα, μεταξύ των οποίων και ο πρώην υπουργός Μεταφορών Χρήστος Βερελής για την υπόθεση Μan-ΗΛΠΑΠ, ζητάει ο ανακριτής, ο οποίος έχει ήδη ασκήσει δίωξη εναντίον τριών προσώπων.

Μεταξύ άλλων η λίστα περιλαμβάνει την Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Γιώργο Ζανιά και Γιάννη Μανιάτη.

Σύμφωνα με τη δικογραφία στη χώρα μας διοχετεύτηκαν μίζες 16 εκατ. ευρώ για την προμήθεια των ΗΛΠΑΠ.

Η έρευνα του ανακριτή ξεκίνησε στα 44 πρόσωπα, όπου περιλαμβάνονται οι πρώην υπουργοί του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Βερελής, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Γιώργος Ζανιάς αλλά και γενικοί γραμματείς όπως ο Γιάννης Μανιάτης (νυν γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ) και Ιωάννης Κωνσταντινίδης, που λόγω της ιδιότητάς τους συμμετείχαν στις συνεδριάσεις της διακομματικής επιτροπής προμηθειών.

Σύμφωνα με τη δικογραφία και τις καταγγελίες των Γερμανών, όπως αποκαλύπτει το Βήμα της Κυριακής, μίζες 16 εκατ. ευρώ διοχετεύτηκαν στη χώρα μας για την προμήθεια των ΗΛΠΑΠ. Από τα ευρήματα προκύπτει ότι χρήματα βρέθηκαν σε λογαριασμούς και off shore εταιρείες με έδρα την Κύπρο και τις Παρθένες Νήσους.

Οι εταιρείες στις οποίες βρέθηκαν χρήματα είναι η Waker Trading Limited και η Felmont Trading Ltd καθώς και η Hillgress. Ειδικότερα στην πρώτη κατατέθηκαν την επίμαχη περίοδο 19 εκατ. ευρώ, ενώ στη δεύτερη 774.000 ευρώ. Σε λογαριασμό κατηγορούμενου εμφανίζονται 2,7 εκατ. ευρώ !

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν στις 7 Μαϊου 2009 έγινε έφοδος στα γραφεία της Man στο Σβάμπικ της Γερμανίας και συνελήφθησαν πρόσωπα τα οποία κατήγγειλαν το σκάνδαλο και τις μίζες στην Ελλάδα.

Η προμήθεια έγινε το 2001, όταν υπουργός Μεταφορών ήταν ο Χρήστος Βερελής, και αφορούσε 90 διαξονικά ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα για τα ΗΛΠΑΠ.

 http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/
ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΕΧΕΙ Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ Η ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ.
ΑΡΘΡΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΜΑΣ.


 
ΚΟΡΥΦΗ
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Copyright © 2011 | 0sy-driver