Κυκλοφοριακό κομφούζιο προ των πυλών στο Λονδίνο λόγω απεργίας στο μετρό




Κυκλοφοριακό κομφούζιο προ των πυλών στο Λονδίνο λόγω απεργίας στο μετρό
Το μετρό του Λονδίνου μεταφέρει καθημερινά τρία εκατομμύρια επιβάτες   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )


Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο
Αντιμέτωποι με κυκλοφοριακό χάος θα βρεθούν εκατομμύρια κάτοικοι του Λονδίνου τις επόμενες δύο ημέρες καθώς στον υπόγειο σιδηρόδρομο της βρετανικής πρωτεύουσας έχει εξαγγελθεί διήμερη απεργία, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις σχεδιαζόμενες περικοπές θέσεων εργασίας και το κλείσιμο των εκδοτηρίων εισιτηρίων.

Το παλαιότερο στον κόσμο (από το 1863) και μεγαλύτερο υπόγειο σιδηροδρομικό δίκτυο, το μετρό του Λονδίνου, γνωστό και ως απλά The Tube, που μεταφέρει καθημερινά τρία εκατομμύρια επιβάτες, θα παραμείνει κλειστό από το βράδυ της Τρίτης μέχρι το απόγευμα της Πέμπτης.

Θα παρέχονται μόνο περιορισμένες υπηρεσίες, με αποτέλεσμα πολλοί κάτοικοι της πρωτεύουσας να μη μπορούν να μεταβούν στην εργασία τους, ενώ αναμένεται ότι θα επιβαρυνθεί και το δίκτυο των λεωφορείων.

Τα δύο μεγαλύτερα εργατικά συνδικάτα των σιδηροδρόμων -RMT και TSSA- κάλεσαν σε απεργία για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης για κλείσιμο των εκδοτηρίων εισιτηρίων και τις απολύσεις σχεδόν 1.000 υπαλλήλων.

Η εταιρεία μεταφορών του Λονδίνου (Συγκοινωνίες για το Λονδίνο-TfL), η οποία είναι υπεύθυνη για το δίκτυο του υπόγειου σιδηροδρόμου, υποστηρίζει ότι με το σχέδιο κλεισίματος των εκδοτηρίων θα εξοικονομούνται περίπου 60,3 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο.

Άλλη μία 48ωρη απεργία είναι προγραμματισμένη για την επόμενη εβδομάδα, από την 11η ως την 14η Φεβρουαρίου.

Η Tfl ανακοίνωσε ότι θα προσπαθήσει να κρατήσει ανοιχτούς όσο περισσότερους σταθμούς γίνεται αλλά εκτιμάται ότι η απεργία θα υποχρεώσει πολλούς εργαζόμενους να εργαστούν από τα σπίτια τους, επισημαίνει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Η απεργία ξεκινά στις 23:30 (ώρα Ελλάδας) το βράδυ της Τρίτης.

Φορείς των επιχειρήσεων υποστηρίζουν ότι παλαιότερες απεργίες του μετρό είχαν κοστίσει στην πρωτεύουσα κατά μέσον όρο πάνω από 60 εκατομμύρια ευρώ την ημέρα.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters
http://news.in.gr/
ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΕΧΕΙ Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ Η ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ.
ΑΡΘΡΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΜΑΣ.


 
ΚΟΡΥΦΗ
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Copyright © 2011 | 0sy-driver