Π. Σκουρλέτης: Δεν προβλέπεται περαιτέρω ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ



«Ο δημόσιος χαρακτήρας δεν είναι απλώς μια ιδεοληψία» τόνισε, μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Realfm 97,8 ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης προσθέτοντας ότι:

«Αυτή τη στιγμή ένα μέρος της ΔΕΗ είναι σε ιδιώτες αλλά δεν προβλέπεται να υπάρξει περαιτέρω ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ».

 Ο κ. Σκουρλέτης συνέχισε λέγοντας ότι: «Είμαστε αντίθετοι στην πρόταση για τη δημιουργία της μικρής ΔΕΗ και δεν συντρέχει λόγος για κάτι τέτοιο» και συμπλήρωσε:

«Ας δούμε και άλλες μορφές σύμπραξης του ιδιωτικού με τον δημόσιο τομέα (…) Σημασία έχει να έχεις έναν ισχυρό δημόσιο παίκτη ώστε να μπορείς να κάνεις και κοινωνική πολιτική που χρειάζεται. Δηλαδή για παράδειγμα, το νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση δεν θα μπορούσαμε να το εφαρμόσουμε άμα είχαμε πλήρως ιδιωτικοποιημένη ΔΕΗ».

 Ο υπουργός Περιβάλλοντος σημείωσε ότι: «Εμείς θέλουμε να συνυπάρχει ο ιδιωτικός τομέας μαζί με τον δημόσιο με διακριτότητα ρόλων, και διαφορετικούς ρόλους κιόλας. Δηλαδή, το δημόσιο πρέπει να έχει έναν μεσομακροπρόθεσμο σχεδιασμό για την οικονομία έτσι ώστε να μπορεί να δράσει εντός των πλαισίων αυτού του σχεδιασμού ο ιδιωτικός τομέας».

 Κατά της ιδιωτικοποίησης τάχθηκε ο κ. Σκουρλέτης και σε ό,τι αφορά το νερό επισημαίνοντας μάλιστα ότι «είναι και μία ευρωπαϊκή εμπειρία ότι τα δίκτυα και το νερό θα πρέπει να μείνει δημόσιο».

Πηγή
ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΕΧΕΙ Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ Η ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ.
ΑΡΘΡΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΜΑΣ.


 
ΚΟΡΥΦΗ
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Copyright © 2011 | 0sy-driver