Ιαπωνία: Έτοιμα τα ταξί χωρίς οδηγό



Σε λιγότερο από έναν χρόνο, τα πρώτα ταξί αυτόνομης οδήγησης θα ξεκινήσουν τις πραγματικές τους κούρσες στην Ιαπωνία, με στόχο να είναι πλήρως λειτουργικά το 2020

Η εταιρία Robot Taxi δήλωσε ότι είναι έτοιμη να κάνει τις πρώτες δοκιμές των αυτοκινήτων της μέσα στο 2016. Όπως δήλωσαν στην Wall Street Journal, θα παρέχουν τις υπηρεσίες του σ' αυτή την φάση σε μία μικρή κοινότητα 50 ανθρώπων στην περιοχή Kanagawa λίγο έξω από το Τόκιο.

Οι μικρές αυτές δοκιμές θα μεταφέρουν τους συμμετέχοντες από τα σπίτια τους στα τοπικά μαγαζιά και πάλι πίσω. Ενώ τουλάχιστον σ' αυτή την πρώτη φάση θα υπάρχει μέσα και άνθρωπος στην θέση του οδηγού, έτσι για να συνηθίσουν οι επιβάτες και να περάσουν πιο ομαλά στην εντελώς αυτόνομη οδήγηση.

 Αν οι δοκιμές είναι επιτυχείς, η εταιρία Robot Taxi ελπίζει αν έχει ένα πλήρη στόλο σε δραστηριότητα το 2020. Η αρχική ιδέα είναι να δραστηριοποιείται σε δρόμους και περιοχές όπου δύσκολα φτάνουν τα ΜΜΜ, όπως επίσης να βοηθούν τους τουρίστες στις εκδρομές τους (είναι γνωστή η δυσκολία των οδηγών ταξί στην Ιαπωνία να μιλήσουν αγγλικά ή όποια άλλη γλώσσα).



Πηγή
ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΕΧΕΙ Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ Η ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ.
ΑΡΘΡΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΜΑΣ.


 
ΚΟΡΥΦΗ
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Copyright © 2011 | 0sy-driver