ΟΑΣΑ-ΟΣΥ: Σκανδαλώδεις διασυνδέσεις με τους δανειστές και άλλες αμαρτίες…



Ο Προκόπης Αγγελόπουλος γράφει για τις υπόγειες συνεννοήσεις μεταξύ των δανειστών και της διοίκησης του ΟΑΣΑ που αγγίζουν τα όρια του σκανδάλου...

Οι διοικήσεις των οργανισμών αστικών συγκοινωνιών άλλαξαν. Οι νέοι επικεφαλής καλούνται να ανατρέψουν την εικόνα κακοδιαχείρισης και κομματοκρατίας που επικράτησε όλο το προηγούμενο διάστημα και άφησε πίσω της μια αίσθηση απαξίωσης στα δημόσια μέσα μεταφοράς από τους πολίτες.

Όπως αποδεικνύουν τα επίσημα στοιχεία από τις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς, αλλά και το σχέδιο αναδιάρθρωσης των αστικών συγκοινωνιών που έδωσε στη δημοσιότητα τον Αύγουστο η προηγούμενη διοίκηση του οργανισμού, οι υπόγειες συνεννοήσεις μεταξύ των δανειστών και της διοίκησης του ΟΑΣΑ αγγίζουν τα όρια του σκανδάλου.

Μια προσεκτική ματιά στα σημεία του σχεδίου αναδιάρθρωσης που αποτέλεσαν αιχμές στη διαπραγμάτευση μεταξύ κυβέρνησης και θεσμών, δείχνει ότι, ουσιαστικά, οι εκπρόσωποι των θεσμών εμφανίζονταν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με… «σκονάκι», γραμμένο από τη διοίκηση του ΟΑΣΑ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι θέσεις των θεσμών, σε πολλές περιπτώσεις έχουν την ίδια ακριβώς διατύπωση με αυτές που περιλαμβάνονται στο σχέδιο του ΟΑΣΑ, ενώ αξιοσημείωτο είναι και το γεγονός ότι, τελικά, στη συντριπτική πλειοψηφία των θεμάτων, πέρασαν οι θέσεις της κυβέρνησης που ήταν αντίθετες τόσο με αυτές των δανειστών όσο και με εκείνες της διοίκησης του ΟΑΣΑ.

Ενδεικτικό, ωστόσο, της κακοδιαχείρισης και της κομματοκρατίας που επικρατούσε στις συγκοινωνίες είναι και το περιεχόμενο δύο επιστολών που έχει στα χέρια του το κόκκινο 105,5 και εστάλησαν από την ΟΣΥ προς το υπουργείο Μεταφορών.  Οι επιστολές έχουν σταλεί την ίδια ημέρα από δύο διαφορετικά στελέχη και παρουσιάζουν μεγάλη απόκλιση στον αριθμό των οδηγών οι οποίοι απασχολούνται στον οργανισμό.

Συγκεκριμένα, στις 8 Δεκεμβρίου, η διευθύντρια Ανθρωπίνου Δυναμικού της επιχείρησης, κα Αμαλία Μουντζούρη, ενημέρωνε ότι «στις 31/10/2015, η δύναμη προσωπικού που έχει προσληφθεί με την ειδικότητα του οδηγού ήταν 4.143 άτομα».

Tην ίδια μέρα, ο διευθυντής παραγωγικού έργου της ΟΣΥ,  Δημήτρης Μωραϊτης, ανέφερε ότι «οι οδηγοί της επιχείρησης, στη 1/12/2015 ήταν 3.569».
Πολύ μεγαλύτερο ενδιαφέρον, ωστόσο, έχουν τα αναλυτικά στοιχεία που δίνονται από τα δύο στελέχη, στα οποία φανερώνεται ο αριθμός των οδηγών που είχαν σταματήσει να προφέρουν τις υπηρεσίες τους με την ειδικότητα αυτή, την ώρα που ο συγκοινωνιακός φόρτος είχε αυξηθεί σε σημαντικό ποσοστό. Χαρακτηριστικά, σύμφωνα με τη λίστα της κας Μουντζούρη, 559 οδηγοί δεν εργάζονται, πλέον, ως οδηγοί έχοντας ειδικές άδειες ασθένειες, αποσπάσεις σε άλλες υπηρεσίες, συνδικαλιστικές άδειες κλπ.

Στην αντίστοιχη λίστα του κ. Μωραϊτη, ο αριθμός των οδηγών που αδυνατούν να εκτελέσουν τα καθήκοντά τους είναι 153, δηλαδή το 5% της συνολικής δύναμης.

Κι ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, το υπουργείο Μεταφορών και ο ίδιος ο κ. Σπίρτζης έχουν επανειλημμένως δηλώσει ότι δεκάδες οχήματα βρίσκονται με χειρόφρενο στα αμαξοστάσια, ενώ θα μπορούσαν να εξυπηρετούν τους επιβάτες που περιμένουν για ώρα στις στάσεις των λεωφορείων και των τρόλεϊ.

Του Προκόπη Αγγελόπουλου





http://www.stokokkino.gr/article/1000000000022065/OASA-OSU--Skandalodeis-diasundeseis-me-tous-daneistes-kai-alles-amarties
ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΕΧΕΙ Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ Η ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ.
ΑΡΘΡΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΜΑΣ.


 
ΚΟΡΥΦΗ
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Copyright © 2011 | 0sy-driver