Τα δρομολόγια του τρόμου



ΕΡΜΑΙΑ ΤΩΝ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΩΝ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΙ

Τα δρομολόγια του τρόμου
Στο έλεος της τυφλής βίας κουκουλοφόρων βρίσκονται οι αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας, καθώς τον τελευταίο καιρό στο στόχαστρό τους έχουν μπει επιβάτες και εργαζόμενοι σε οχήματα αλλά και σε σταθμούς μετρό. ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ τη 01:30 τα ξημερώματα της Πέμπτης στην οδό Πατησίων στο ύψος του Πολυτεχνείου ένα λεωφορείο και ένα τρόλεϊ καταστράφηκαν ολοσχερώς από ρίψη μολότοφ
Οι οδηγοί των οχημάτων που έχουν καεί ή βανδαλιστεί αρνούνται να μιλήσουν καθώς γνωρίζουν ότι λόγω δρομολογίων θα περάσουν από τα ίδια σημεία, ενώ και οι επιβάτες όταν διέρχονται με μέσα μαζικής μεταφοράς από την περιοχή του Πολυτεχνείου κυριεύονται από φόβο καθώς σε αρκετές επιθέσεις όπως σ' αυτήν της Πέμπτης οι άγνωστοι δεν διστάζουν να κινηθούν και εναντίον οχημάτων που έχουν επιβάτες, τους οποίους κατεβάζουν με τη βία.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο από την αρχή της φετινής χρονιάς η ΟΣΥ (Οδικές Συγκοινωνίες) μετρά απώλειες έξι οχημάτων, πέντε τρόλεϊ και ενός λεωφορείου, ενώ τους προηγούμενους μήνες είχε γίνει προσπάθεια να καούν άλλα δύο λεωφορεία, αλλά την τελευταία στιγμή πρόλαβαν να αντιδράσουν οι οδηγοί. Σημαντική είναι όμως και η οικονομική απώλεια για την εταιρεία, δεδομένου ότι κάθε τρόλεϊ που καταστρέφεται κοστίζει 450.000 ευρώ αν είναι απλό ή 550.000 ευρώ αν είναι αρθρωτό, ενώ οι αντίστοιχες τιμές για τα λεωφορεία είναι περίπου 250.000 και 300.000 ευρώ.

 Οι εργαζόμενοι ζητούν την άμεση λήψη μέτρων για καλύτερη αστυνόμευση της περιοχής, επισημαίνουν όμως ότι σε καμία περίπτωση δεν συμφωνούν με το αίτημα της ΕΛ.ΑΣ. για απαγόρευση της κίνησης των οδικών μέσων έξω από το Πολυτεχνείο τα βράδια της Παρασκευής και του Σαββάτου.

«Είναι αδιανόητο να την πληρώσει πάλι ο επιβάτης και να μείνει χωρίς συγκοινωνία. Οι αρμόδιοι πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να διαφυλάξουν τις ασφαλείς μετακινήσεις και τη δημόσια περιουσία» λέει ο πρόεδρος των εργαζομένων στα τρόλεϊ, Νίκος Ξυδάκης.

Υπενθυμίζεται ότι τα τελευταία επεισόδια ξεκίνησαν λίγο μετά τις 00:30 της Πέμπτης, όταν μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου κινούμενα έξω από το κτίριο του Πολυτεχνείου έβαλαν φωτιές σε κάδους, στήνοντας οδοφράγματα σε διάφορα σημεία στην περιοχή των Εξαρχείων.

Ακολούθησε πετροπόλεμος, με τους άνδρες της Αστυνομίας να επιχειρούν να τους απωθήσουν με χρήση βομβίδων κρότου-λάμψης.
Παρά την άμεση επέμβαση της Αστυνομίας τα επεισόδια επεκτάθηκαν και επί της οδού Πατησίων, όπου αντιεξουσιαστές λίγο πριν τη 01:30 επιτέθηκαν με βόμβες μολότοφ εναντίον ενός λεωφορείου και ενός τρόλεϊ, τα οποία καταστράφηκαν ολοσχερώς.
Στο τρόλεϊ επέβαινε μόνο ο οδηγός, ενώ στο λεωφορείο υπήρχαν περίπου δεκαπέντε επιβαίνοντες. Για την απομάκρυνση των καμένων οχημάτων στήθηκε ειδική επιχείρηση, ενώ, ευτυχώς, δεν τραυματίστηκε κανείς.
Για τα σοβαρά επεισόδια η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε σε δύο συλλήψεις.

http://www.ethnos.gr/koinonia/arthro/ta_dromologia_tou_tromou-64394062/

Μ. ΛΙΛΙΟΠΟΥΛΟΥ - Ε. ΡΕΒΗ
ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΕΧΕΙ Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ Η ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ.
ΑΡΘΡΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΜΑΣ.


 
ΚΟΡΥΦΗ
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Copyright © 2011 | 0sy-driver