Τα αυτοκίνητα ντίζελ ρυπαίνουν περισσότεροΗ ρύπανση από τα αυτοκίνητα ντίζελ είναι μεγαλύτερη, όταν η θερμοκρασία του περιβάλλοντος πέφτει κάτω από τους 18 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με νέες μετρήσεις της βρετανικής εταιρείας αναλύσεων Emissions Analytics.

 Η έκθεση της εταιρείας, σύμφωνα με το BBC, δείχνει ότι όσο πέφτει το θερμόμετρο, αυξάνονται οι εκπομπές ρυπογόνων εκπομπών σε πολλά μοντέλα αυτοκινήτων. Το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο στους κινητήρες ντίζελ της προτελευταίας γενιάς Euro 5.

Η Emissions Analytics έλεγξε σε πραγματικές συνθήκες οδήγησης 213 πετρελαιοκίνητα μοντέλα 31 κατασκευαστών. Διαπιστώθηκε ότι το μέσο αυτοκίνητο με κινητήρα ντίζελ προδιαγραφών Euro 5 εκπέμπει οξείδια του αζώτου 3,6 φορές πάνω από το επιτρεπτό όριο όταν η θερμοκρασία είναι πάνω από τους 18 βαθμούς, αλλά 4,6 φορές πάνω από το όριο, όταν πέφτει κάτω από τους 18 βαθμούς.

Για τα οχήματα με νεότερους κινητήρες ντίζελ προδιαγραφών Euro 6, οι εκπομπές οξειδίων του αζώτου είναι 2,9 φορές πάνω από το όριο όταν η θερμοκρασία είναι πάνω από 18 βαθμούς και 4,2 φορές όταν υποχωρεί κάτω από αυτό το επίπεδο. Στην πραγματικότητα η κατάσταση του μέσου κινητήρα Euro 6 είναι πολύ καλύτερη, αλλά τα αποτελέσματα αυτή της κατηγορίας επηρεάσθηκαν αρνητικά από τρία -μη κατονομαζόμενα- μοντέλα που είχαν πολύ κακές επιδόσεις και συμπαρέσυραν όλη την κατηγορία.

Οι ευρωπαϊκοί κανονισμοί επιτρέπουν στις αυτοκινητοβιομηχανίες να κάνουν ρυθμίσεις που μειώνουν τον έλεγχο των εκπεμπόμενων αερίων, για λόγους προστασίας του κινητήρα, καθώς τόσο το πολύ κρύο όσο και η πολλή ζέστη μπορούν να προξενήσουν ζημιά.

Όμως, όπως δήλωσε ο επικεφαλής της Emissions Analytics Νικ Μόλντεν, φαίνεται πως ορισμένοι κατασκευαστές εκμεταλλεύονται αυτό τον κανονισμό για να χαλαρώνουν σκοπίμως τους περιορισμούς στις εκπομπές ρύπων από τον κινητήρα, ακόμη και σε πιο ήπιες καιρικές συνθήκες. Κάτι τέτοιο βελτιώνει την κατανάλωση καυσίμου από τον κινητήρα, πράγμα που καθιστά το αυτοκίνητο πιο ελκυστικό στον υποψήφιο αγοραστή.

Πηγή
ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΕΧΕΙ Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ Η ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ.
ΑΡΘΡΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΜΑΣ.


 
ΚΟΡΥΦΗ
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Copyright © 2011 | 0sy-driver