Την «εργοδοτική» λογική των δικαστών στις περιπτώσεις των εργατικών ατυχημάτων επιχειρεί να παρακάμψει με τροπολογία η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας.
Αυτή η λογική έφερε σωρεία αποφάσεων όπου ο εργαζόμενος που υπέστη εργατικό ατύχημα δεν μπορούσε να αποζημιωθεί εν όλω, διότι ο εργοδότης από αμέλεια παρέκαμπτε τη νομοθεσία περί υγιεινής και ασφάλειας της εργασίας και αυτό είχε ως συνέπεια να επέλθει τραυματισμός εν ώρα εργασίας!
Οπως συνέβη λοιπόν και στην περίπτωση του Αρείου Πάγου που προς τα μέσα του καλοκαιριού απεφάνθη ότι δεν συνιστά βλαπτική μεταβολή των όρων εργασίας η μη καταβολή των δεδουλευμένων στον μισθωτό (με αποτέλεσμα η κυβέρνηση να καταθέσει τροπολογία όπου ρητώς θεωρείται πλέον βλαπτική μεταβολή η μη πληρωμή των δεδουλευμένων), έτσι και τώρα παρεμβαίνει αυθεντικά στην περίπτωση των εργατικών ατυχημάτων.
Πλέον λοιπόν με την ψήφιση του νομοσχεδίου δεν καταλείπεται καμία αμφιβολία ότι ο εργοδότης σε περίπτωση εργατικού ατυχήματος οφείλει να καταβάλει στον μεν ασφαλιστικό φορέα τις δαπάνες που εκείνος χορήγησε στον παθόντα και στον εργαζόμενό του τη διαφορά από τις παροχές του ασφαλιστικού φορέα και την πλήρη αποζημίωση που δικαιούται.
Αυτό δε, συμβαίνει σε κάθε περίπτωση που βεβαιώνεται δικαστικά ότι το εργατικό ατύχημα οφείλεται σε δόλο του εργοδότη, είτε ως προς αυτό καθεαυτό το αποτέλεσμα του εργατικού ατυχήματος, είτε και ως προς την παραβίαση της κείμενης εργατικής νομοθεσίας.
Παράλληλα με την ίδια τροπολογία δημιουργούνται ηλεκτρονικές βάσεις δεδομένων που θα αφορούν τους ιατρούς εργασίας και τους τεχνικούς ασφαλείας, ώστε από αυτές να λαμβάνουν οι επιχειρήσεις τις συγκεκριμένες υπηρεσίες.
ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΕΧΕΙ Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ Η ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ.
ΑΡΘΡΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΜΑΣ.