Εξηγήσεις για το αλαλούμ στο μετρό ζητεί το υπερταμείοΕπιστολή στον ΟΑΣΑ με την οποία ζητά εξηγήσεις για τη σύγχυση που προκάλεσαν οι αλλαγές στα δρομολόγια του Μετρό από και προς το αεροδρόμιο, έστειλε η Διευθύνουσα Σύμβουλος της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας (ΕΕΣΥΠ) Ουρανία Αικατερινάρη.

Στην επιστολή, με ημερομηνία 12 Νοεμβρίου, που παρουσιάζει το Economistas.gr, η κα Αικατερινάρη απευθύνεται στο Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΑΣΑ, Γιάννη Σκουμπούρη, αναφέροντας πως οι αλλαγές στο Μετρό και η μετέπειτα κατάργησή τους, περιήλθαν σε γνώση της ΕΕΣΥΠ από δημοσιεύματα.

Η επικεφαλής του υπερταμείου, στο οποίο έχουν μεταβιβαστεί από τις αρχές του 2018 οι μετοχές των εταιρειών αστικών συγκοινωνιών, καλεί τον ΟΑΣΑ να ενημερώσει «αρμοδίως επί του θέματος».

Συγκεκριμένα η κα Αικατερινάρη ζητεί από τον κ. Σκούμπουρη ενημέρωση «επί ποιας βάσης αποφασίστηκαν οι εν λόγω αλλαγές στα δρομολόγια και η εν συνεχεία επαναφορά τους στην προτέρα κατάσταση» και προσθέτει πως «εκ του ρόλου σας είμαστε βέβαιοι ότι γνωρίζετε το θέμα εις βάθος, όπως και τον όποιο σχεδιασμό ή αλλαγή αυτού βάση των πραγματικών αναγκών και συνθηκών».

Η Διευθύνουσα Σύμβουλος της ΕΕΣΥΠ θίγει και το θέμα αναφορικά με τις διαδικασίες ανάθεσης συμβάσεων υπηρεσιών φύλαξης από τη ΣΤΑΣΥ, για τις οποίες υπήρξε πόρισμα από την Ενιαία Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΑΑΔΗΣΥ).

Σύμφωνα με το πόρισμα της Αρχής, η πάγια πρακτική της ΣΤΑΣΥ να αναθέτει βραχυχρόνιες συμβάσεις για υπηρεσίες φύλαξης και καθαριότητας παραβιάζει το εθνικό και το ευρωπαϊκό δίκαιο περί των δημοσίων συμβάσεων. Στην επιστολή της, η Ουρανία Αικατερινάρη αναφέρει πως το υπερταμείο έλαβε γνώση και για το ζήτημα των συμβάσεων από τον Τύπο, απευθύνοντας ταυτόχρονα αυστηρή προειδοποίηση.

«Θα θέλαμε να σας επισημάνουμε, όπως αναφέρεται και στο Στρατηγικό Σχέδιο, ότι θα πρέπει να εγκαθιδρυθούν στον Όμιλο διαδικασίες που διασφαλίζουν ότι εφαρμόζονται ορθά οι κανόνες προκήρυξης και ανάθεσης συμβάσεων και να διασφαλίζεται η προστασία των εταιρειών από οποιαδήποτε βλάβη τυχόν συνεπάγεται εσφαλμένη εφαρμογή των κανόνων».

Δεν είναι η πρώτη φορά που γίνονται σημαντικές αλλαγές στα μέσα μεταφοράς, δίχως ο μέτοχος των εταιρειών να έχει λάβει γνώση.

ΠΗΓΗ
ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΕΧΕΙ Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ Η ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ.
ΑΡΘΡΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΜΑΣ.


 
ΚΟΡΥΦΗ
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Copyright © 2011 | 0sy-driver