ΣΥΡΙΖΑίος συνδικαλιστής «πλήρωσε» με πειθαρχικό και δυσμενή μετάθεση την κριτική στον υπουργό μεταφορών«Με τις αποφάσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, η χώρα έχει πουλήσει το μισό σιδηρόδρομό της» έγραψε ο αρχισυνδικαλιστής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Τερζόγλου και έθεσε το ερώτημα: «Οι λοβιτούρες συνεχίζονται κανονικά όπως κατήγγειλαν οι βουλευτές Χατζηδάκης και Μανιάτης;» - Μετά την κριτική άρχισαν τα αντίποινα σε βάρος του - Τι λέει ο κ. Τερζόγλου στο protothema.gr - Τι απαντούν από τον ΟΣΕ

Χαρακτήρισε φιέστα σε ανάρτησή του σε blogs την πρόσφατη εκδήλωση για τα 150 χρόνια του Οργανισμού Σιδηροδρόμων Ελλάδος με ομιλητή τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών και την ίδια μέρα τον μετέθεσαν στέλνοντάς τον και στο πειθαρχικό!

Ο λόγος για τον αρχισυνδικαλιστή του ΣΥΡΙΖΑ στον ΟΣΕ, ιδρυτικό μέλος και υποψήφιο βουλευτή του κόμματος κατά το παρελθόν, Παναγιώτη Τερζόγλου, ο οποίος, μιλώντας στο protothema.gr, κάνει λόγο για “τιμωρητική πράξη” εξαιτίας της κριτικής, που ασκεί στην ηγεσία του υπουργείου και στη διοίκηση του οργανισμού.

Το πλέον ενδιαφέρον στην υπόθεση αυτή είναι πως στο σημείωμα που κατέθεσαν οι δικηγόροι του ΟΣΕ στη συζήτηση των ασφαλιστικών μέτρων του κ. Τερζόγλου κατά της απόφασης μετάθεσής του αναφέρεται επί λέξει: “Εάν θέλαμε δήθεν να τον εκδικηθούμε για την ανάρτησή του σε blog την ίδια μέρα... θα είχαμε λάβει απόφαση να τον μετακινήσουμε σε άλλο τόπο απομακρυσμένο”!

Μεταξύ αυτών, “θα αναφέρουμε π.χ. ότι:

1)Με τις αποφάσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, η χώρα έχει πουλήσει το μισό σιδηρόδρομο της, σε μια άλλη χώρα – μέλος της Ε.Ε.;

2)Ότι έχουν καταργηθεί οι εργασιακές σχέσεις και τα δικαιώματα των εργαζομένων, αφού στις εταιρείες που ιδιωτικοποιούνται (π.χ. ΤΡΑΙΝΟΣΕ) το προσωπικό απολύεται με απλή απόφαση του Διευθ. Συμβούλου;

3)Οι λοβιτούρες συνεχίζονται κανονικά όπως κατήγγειλαν πρόσφατα οι βουλευτές Χατζηδάκης και Μανιάτης;

Το κείμενο κατέληγε ως εξής: “Το ζήτημα είναι τούτο. Θα συζητηθούν και αυτά στη Γιορτή ή θα δούμε πάλι τον σπίρτζη να δακρύζει συγκινημένος και θα φύγουμε κρατώντας ένα πτι φουρ στο χέρι, χαρούμενοι γιατί ο σιδηρόδρομος ζει ακόμη; Ιδού η απορία!”.

Αμέσως μετά την παραπάνω ανάρτηση, την ίδια μέρα, ο κ. Τερζόγλου μετατέθηκε από τη διεύθυνση οικονομικών υπηρεσιών του οργανισμού στη διεύθυνση συντήρησης γραμμής στο σταθμό Λαρίσης. Οπως αναφέρει ο ίδιος στο protothema.gr, “η διοίκηση αποφάσισε να ξεμπερδεύει μαζί μου επειδή ρώτησα εάν η εκδήλωση θα είναι μόνο φιέστα και δηθενιά αφού οι εκδηλώσεις αυτές το μόνο νόημα που έχουν είναι να μιλάει ο κ. σπίρτζης.

Με μετέθεσαν αρχικά στο σταθμό Λαρίσης σε κατώτερη θέση. Υπήρξε παρέμβαση από την πανελλήνια ομοσπονδία σιδηροδρομικών, δόθηκε η διαβεβαίωση ότι θα ανασταλεί η μετάθεση και ύστερα με κάλεσαν σε απολογία με το ερώτημα μέχρι και την απόλυση μου.

Μετά από μερικές μέρες με μετέθεσαν σε άλλο όροφο του κεντρικού κτιρίου”. Οπως σημειώνει ο ίδιος, “το 2013 κάλεσα τον Αλέξη Τσίπρα να έρθει στο κεντρικό κτίριο του ΟΣΕ. 'Βάλτε πλάτη να μην ξεπουληθεί ο οργανισμός', είπε τότε ο πρωθυπουργός ενώπιον όλων των εργαζομένων και να που φτάσαμε τώρα.

Μετά τη μετάθεσή μου οι συνάδελφοί μου λένε, 'τώρα θα έρθει η σειρά μας. Αν μετέθεσαν τον Τερζόγλου τι θα γίνει με εμάς αν μιλήσουμε;'. Θέλουν να δώσουν το μήνυμα ότι όποιος μας κάνει κριτική θα έχει την ίδια τύχη με μένα.


www.protothema.gr
ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΕΧΕΙ Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ Η ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ.
ΑΡΘΡΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΜΑΣ.


 
ΚΟΡΥΦΗ
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Copyright © 2011 | 0sy-driver