ΟΣΥ: Έρευνα για την μείωση των μισθών το 2013 – Η διοίκηση παραδέχεται λάθος




Της Μαρίας Μόσχου 

Την εφαρμογή της υπερβάλλουσας μείωσης που έγινε στους μισθούς των εργαζομένων στην ΟΣΥ το 2013 μετά από γνωμοδότηση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους καλείται να εξετάσει ομάδα που συστήνεται στην εταιρεία, ουσιαστικά αναγνωρίζοντας ότι έκαναν … λάθος.

Με καθυστέρηση 6 ετών η ομάδα καλείται να γνωμοδοτήσει μέσα σε μόλις 20 ημέρες για τις «Μισθολογικές Διαφορές από ¨Υπερβάλλουσα Περικοπή Μισθών¨» των εργαζομένων στις αστικές συγκοινωνίες ουσιαστικά επιβεβαιώνοντας τους εργαζομένους που διεκδικούν με αγωγές τους πάνω από 80 εκατ. ευρώ από το 2013 μέχρι και σήμερα.

Σύμφωνα με την απόφαση που δημοσιεύτηκε στο Διαύγεια η διοίκηση της ΟΣΥ αποφασίσει τη συγκρότηση Επιτροπής Διερεύνησης η οποία καλείται να καταθέσει το σχετικό πόρισμά της στον Διευθύνοντα Σύμβουλο, έως την Παρασκευή 22/11/2019.

Εντύπωση προκαλεί ωστόσο ο χρόνος που επιλέχθηκε από την διοίκηση για να γίνει αυτή η Επιτροπή, λίγες εβδομάδες μόνο μετά την δέσμευση περίπου 2,5 εκατ. ευρω από εργαζομένους που κέρδισαν αγωγή σχετικά με τι παραπάνω μειώσεις.

Μάλιστα σε κάθε αγωγή που γίνεται προς την ΟΣΥ δικαιώνονται οι εργαζόμενοι και μάλιστα οι αποφάσεις είναι προσωρινά εκτελεστές δηλαδή οι εργαζόμενοι πρέπει να παίρνουν άμεσα τα χρήματα που δικαιούνται.
ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΕΧΕΙ Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ Η ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ.
ΑΡΘΡΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΜΑΣ.


 
ΚΟΡΥΦΗ
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Copyright © 2011 | 0sy-driver