ΟΣΥ : Στον … αυτόματο πιλότο η διοίκηση – Ο ΟΑΣΑ προσπαθεί να «επαναφέρει» την εταιρεία



Της Μαρίας Μόσχου 

 Στα  καρφιά κάθονται οι εργαζόμενοι στην ΟΣΥ οι οποίοι βρίσκονται καθημερινά αντιμέτωποι με αποφάσεις της διοίκησης που προκαλούν καταγγελίες και συνεχείς τριβές ακόμα και μεταξύ τους.

Η εταιρεία η οποία έχει στην διαχείρισή της τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ «κακοδιοικείται» όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι με τον ΟΑΣΑ να καλείται καθημερινά να παρεμβαίνει ώστε να … βγαίνει η καθημερινότητα.

Δεν είναι τυχαίο ότι οι εργαζόμενοι αποκαλύπτουν ότι σε πρόσφατο έλεγχο του ΟΑΣΑ η διοίκηση της ΟΣΥ είχε … ξεχάσει να στείλει κλιμάκιο ελεγκτών για έλεγχο εισιτηρίων!!!

Και αυτό όταν ο έλεγχος αποτελεί το μοναδικό τρόπο η εταιρεία να αυξήσει τα έσοδά της και να συνεχίσει να λειτουργεί, καθώς η εισιτηριοδιαφυγή στα λεωφορεία και τα τρόλεϊ έχει εκτοξευθεί τα τελευταία χρόνια «συρρικνώνοντας» τα έσοδά της.

Μετά το «σκάνδαλο» των 2,5 εκατ. ευρώ που έκαναν φτερά από λογαριασμό της ΟΣΥ λόγω … παραλείψεων, οι καταγγελίες εργαζομένων συνεχίζονται αυτή τη φορά για διευθυντή αμαξοστασίου που έχει επιλεγεί για τη θέση χωρίς τα τυπικά προσόντα.

Όπως αναφέρεται στην καταγγελία τω εργαζομένων της ΟΣΥ δύο από τα μεγαλύτερα αμαξοστάσια της ΟΣΥ, της Ανθούσας και των Άνω Λιοσίων με φυσικό αέριο, στα οποία υπάρχουν κεντρικές μονάδες της ΔΕΠΑ, διοικούνται «από ανθρώπους που δεν έχουν καν τα τυπικά προσόντα και είναι άσχετοι με το αντικείμενο» όπως αναγράφεται χαρακτηριστικά στο κείμενο που έχει συνταχθεί και έχει στην διάθεσή του το movenews.gr. Να σημειωθεί ότι τα δύο αυτά αμαξοστάσια είναι εντός κατοικοιμένων περιοχών και τίθεται θέμα ασφαλείας.

Μάλιστα αναφέρουν ότι στα δύο αυτά νευραλγικά αμαξοστάσια τοποθετήθηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση επικεφαλής άτομο που δεν έχει δικαίωμα υπογραφής! Πρόκκειται, όπως επισημαίνεται για οδηγό που έγινε σταθμάρχης και μετά διευθυντής. Μάλιστα καταγγέλλουν ότι ο συγκεκριμένους υπάλληλος έχει μετατραπεί σε υπερ διευθυντή με τρεις διευθύνσεις ενώ δεν είναι μηχανολόγος – μηχανικός όπως προβλέπει σχετική υπουργική απόφαση από το 2006.

Οι εργαζόμενοι κάνουν λόγο «για αποφάσεις που δημιουργούν έντονο προβληματισμό και μεγάλη ανησυχία για το μέλλον της εταιρείας».

Προβληματισμός υπάρχει από τους εργαζόμενους και για την επιβίωση της σχολής των ΠΕΙ. «Όταν η πρόβλεψη ήταν να περάσουν από τη σχολή για το έτος 2019 περίπου 800 εργαζόμενοι τελικά περάσανε μόλις 170 με αποτέλεσμα να χαθούν κονδύλια ;από τον ΟΑΕΔ που αφορούσαν προγράμματα επιμόρφωσης» αναφέρουν στην γραπτή καταγγελίας τους οι εργαζόμενοι τονίζοντας ότι η συγκεκριμένη σχολή στεγάζεται σε χώρο περίπου 600 τετραγωνικών μέτρων με αρκετές αίθουσες και γραφεία και αρκετούς υπαλλήλους που λείπουν από την κίνηση.

«Εύλογα λοιπόν γεννιούνται κάποια ερωτήματα την ώρα που οι εκπαιδευτές των ΠΕΙ έχουν την ειδιφικότητα του οδηγού, κάνουν μαθήματα και δίνουν επάρκεια σε διπλώματα σε οδηγούς του ΟΣΕ και δεν γνωρίζει κανείς αν έχουν πιστοποίηση ΕΟΠΕΠ και δευτερον που διεκπεραιώθηκαν τα υπόλοιπα διπλώματα» καταλήγει η καταγγελία των εργαζομένων

ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΕΧΕΙ Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ Η ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ.
ΑΡΘΡΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΜΑΣ.


 
ΚΟΡΥΦΗ
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Copyright © 2011 | 0sy-driver