Έτσι θα λειτουργήσει ο ΟΑΣΘ από 04/05/20 . Οι κηφήνες του ΟΑΣΑ - ΟΣΥ κρύβονται στις τρύπες τους ...



Τον τρόπο με τον οποίο θα ο ΟΑΣΘ θα επανέλθει σε κανονική λειτουργία καθορίζει με την απόφασή του ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού, Γιώργος Σκόδρας.

Αναλυτικά, σύμφωνα με την απόφαση την οποία παρουσιάζει το GRTIMES, το πρόγραμμα σταδιακής επαναφοράς της λειτουργίας του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης έχει ως εξής:

Λεωφορεία 

1.1 Από την Δευτέρα 04.05.2020 και ώρα 06:00 διακόπτεται η εκτέλεση δρομολογίων με περιορισμένο δυναμικό (προσωπικό ασφαλείας) κατά τις ώρες 10.00 ως 14.00 και από 18.00 μέχρι την λήξη της βάρδιας, και η επαναφορά σε λειτουργία με το υφιστάμενο πλήρες δυναμικό.

1.2 Οι Διευθύνσεις Κίνησης και Συντήρησης να μεριμνήσουν για την όσο το δυνατόν άμεση αύξηση του αριθμού των κυκλοφορούντων λεωφορείων. Η Διεύθυνση Κίνησης να εξετάσει την δυνατότητα πύκνωσης των δρομολογίων σε κύριες γραμμές (ιδίως στην δυτική Θεσσαλονίκη) με οχήματα από άλλες γραμμές, χαμηλού φόρτου, και να ενημερώσει απευθείας τον Πρόεδρο.

1.3 Η τοποθέτηση σταθερών διαχωριστικών στα λεωφορεία να συνεχιστεί, για την κάλυψη του συνολικού αριθμού των κυκλοφορούντων λεωφορείων. Η επιβίβαση των επιβατών θα γίνεται από την δεύτερη (μεσαία) θύρα των λεωφορείων και η κάθοδος από την τρίτη (τελευταία) θύρα, ενώ, συνεχίζεται η απαγόρευση χρήσης της πρώτης (μπροστά) θύρας σε όλα τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ.

1.4 Για την εβδομάδα 04.05.2020 ως 10.04.2020 διατηρείται ο περιορισμός του μέγιστου επιτρεπτού αριθμού επιβατών στον αριθμό των καθημένων (περίπου 25% του συνολικού αριθμού θέσεων -όρθιων και καθημένων). Το θέμα θα επανεξεταστεί και θα εκδοθεί νεότερη απόφαση Προέδρου & Διευθύνοντος Συμβούλου.

1.5 Οι τρέχουσες συμβάσεις απολύμανσης των λεωφορείων, σταθμαρχείων, αμαξοστασίων και λοιπών εγκαταστάσεων του ΟΑΣΘ συνεχίζονται (με μέριμνα της Διεύθυνσης Οικονομικού) μέχρι 31.05.2020, οπότε και θα επανεξεταστεί η τυχόν επέκταση ή αντικατάσταση τους. Η διαδικασία απολύμανσης των λεωφορείων να ενισχυθεί με πρωινή βάρδια (καθορισμός ωραρίου από τις Διευθύνσεις Οικονομικών και Συντήρησης) ώστε να γίνεται απολύμανση λεωφορείων που επιστρέφουν λόγω βλάβης, ώστε να επιταχυνθεί η επισκευή τους.

1.6 Η Δ/νση Οικονομικού εντέλλεται να ετοιμάσει άμεσα τεύχος δημοπράτησης για την διενέργεια διαγωνισμού για την ανάδειξη αναδόχου για την σταθερή απολύμανση, ιδίως των λεωφορείων, τουλάχιστον μέχρι το τέλος του 2020.

1.7 Σε κάθε δρομολόγιο να τοποθετηθεί ένας εργαζόμενος του ΟΑΣΘ, που να ενεργεί ως «Συνοδός γραμμής», σύμφωνα με την σχετική κατεύθυνση του ΥΜΕ. Ο «Συνοδός γραμμής» θα βρίσκεται στην μεσαία (δεύτερη) θύρα του λεωφορείου, και η παρουσία του στοχεύει στην παρακολούθηση εφαρμογής των μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης, όπως εξαγγέλθηκαν από το ΥΜΕ (χρήση μασκών, απολυμαντικού, μέγιστος αριθμός επιβατών), και δευτερευόντως ο έλεγχος της εισιτηριοδιαφυγής.

1.8 Προδήλως, δεν είναι αρμοδιότητα των «Συνοδών γραμμής» η επιβολή προστίμων για μη τήρηση των μέτρων ατομικής προστασίας από τους επιβάτες, αλλά η ευγενική υπόδειξη προς το επιβατικό κοινό. Σε περίπτωση που υπάρχει άρνηση συμμόρφωσης, και εφόσον δημιουργείται πρόβλημα. να ειδοποιούνται το ΚΕΡΚΥ και η Αστυνομία.

1.9 Οι Διευθύνσεις Κίνησης, Προσωπικού και Εσόδων, σε συνεργασία με το ΣΕΟΑΣΘ και με τον συντονισμό του Εντεταλμένου Συμβούλου να καθορίσουν τους «Συνοδούς γραμμής» σε κάθε λεωφορείο. Κατά προτεραιότητα η στελέχωση να γίνει από (α) ελεγκτές κομίστρου και (β) οδηγούς άνω των εξήντα (60) ετών. Να εξεταστεί στην πράξη η σκοπιμότητα παρουσίας «Συνοδού γραμμής» σε περιφερειακές γραμμές, χαμηλού φόρτου. Με ευθύνη των Διευθυντών Κίνησης, Προσωπικού και Εσόδων, την Δευτέρα 04.05.2020 κατά την έναρξη του προγράμματος να υπάρχουν «Συνοδοί γραμμής» τουλάχιστον στις γραμμές υψηλού φόρτου.

1.10 Σε κάθε λεωφορείο να τοποθετηθεί τουλάχιστον μια (1) διάταξη παροχής αντισηπτικού για το επιβατικό κοινό. Η διάταξη(εις) να τοποθετηθεί στην δεύτερη (μεσαία) πόρτα των λεωφορείων.

Η Δ/νση Οικονομικού εντέλλεται να προχωρήσει στην άμεση προμήθεια των διατάξεων και επαρκών ποσοτήτων αντισηπτικού, και η Δ/νση Συντήρησης για την τοποθέτηση των διατάξεων στα λεωφορεία. Η εφαρμογή του μέτρου θα γίνει σταδιακά την εβδομάδα από 04.05.2020 ως 08.05.2020.

Η επαναπλήρωση των διατάξεων θα γίνεται από το προσωπικό του ΟΑΣΘ στα σταθμαρχεία και στους σταθμούς μετεπιβίβασης. Το ΣΕΟΑΣΘ παρακαλείται να συνδράμει στην προσπάθεια.

Η συνέχεια του άρθρου στο www.grtimes.gr 

ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΕΧΕΙ Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ Η ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ.
ΑΡΘΡΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΜΑΣ.


 
ΚΟΡΥΦΗ
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Copyright © 2011 | 0sy-driver