Που μπορούμε να κολλήσουμε πιο εύκολα κορονοϊό - Τι κάνει νιάου - νιάου
Μπορεί οι ειδικοί να ομιλούν αλλά οι υπεύθυνοι ξύνονται 
Δεν επαρκούν τα δρομολόγια ώστε να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός στα ΜΜΜ
Δεν υπάρχει ΚΑΝΕΝΑΣ έλεγχος από οποιονδήποτε .
Δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ ουσιαστική προστασία των εργαζόμενων .
Ο ΟΑΣΑ δεν δίνει 60.000 για τοποθέτηση αξιοπρεπώς διαχωριστικού σε 200 τρόλλευ αλλά έδωσε μισό εκατομμύριο στα ΜΜΕ και αύξηση μισθών στα golden boys ώστε να κάνουν πιο εύκολα νοήματα με τα χερια
Σχεδόν όλες οι γραμμές των τρόλλευ παρουσιάζουν συγχρωτισμό περισσότερο και από αυτόν του μετρό .


Τώρα που επιστρέφουμε σταδιακά στην καθημερινότητα, είναι σαφές ότι ο κίνδυνος διασποράς του κορονοϊού δεν έχει εκλείψει. Μπορεί ο ιός να μεταδίδεται πιο δύσκολα όταν βρισκόμαστε σε εξωτερικούς χώρους, παρ αυτά οι κίνδυνοι παραμένουν.

Γι αυτό άλλωστε ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας υπογράμμισε ότι θα πρέπει να δείξουμε ιδιαίτερη προσοχή αλλά κι αν μπορούμε να αποφεύγουμε τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Και βέβαια δεν αναφέρθηκε τυχαία στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αφού με βάση διεθνείς μελέτες, μετρό, λεωφορεία, τραμ κ.λ.π. θεωρούνται εστίες μεταφοράς και μετάδοσης του κορονοϊού.

Τι έδειξαν μελέτες 

Ειδικότερα σε ανάλυση των πιο πρόσφατων επιστημονικών ερευνών για τον τρόπο με τον οποίο μεταδίδεται πιο εύκολα ή πιο δύσκολα ο κορονοϊός, διαπιστώνεται για πρώτη φορά το ποσοστό μεταδοτικότητας ανά κατηγορία. Σε έρευνα που έκαναν κινέζοι ερευνητές, η οποία συμπεριελάμβανε 2.147 στενές επαφές 157 ατόμων που βρέθηκαν θετικά στον κορονοϊό, φάνηκε ότι το συνολικό ποσοστό μόλυνσης ήταν 6%.

Αναλυτικότερα, μεταξύ φίλων ήταν 22% και ατόμων από την ίδια οικογένεια που έμεναν στο ίδιο σπίτι 18%. Σε ό,τι αφορά τον τρόπο μετάδοσης στα σπίτια ήταν 13%, στα μέσα μαζικής μεταφοράς 12% και σε εστιατόρια και χώρους διασκέδασης 7%. Παρόμοια αποτελέσματα προκύπτουν και από άλλες μελέτες.

Η ίδια έρευνα καταγράφει ότι ο κίνδυνος μόλυνσης σε κλειστά περιβάλλοντα, όπου η επαφή γινόταν χωρίς την τήρηση των απαραίτητων αποστάσεων και ήταν συνεχής, ήταν αρκετά υψηλός. Ωστόσο, σε εξωτερικούς χώρους, έπεφτε από το 0% έως το 5%. Η μεταδοτικότητα πάντως φαίνεται να επηρεάζεται από την ηλικία και το είδος της σχέσης που είχαν οι άνθρωποι μεταξύ τους.

Γι αυτό άλλωστε και οι ειδικοί συμβουλεύουν πως τώρα που βρισκόμαστε στην επόμενη ημέρα θα πρέπει αυστηρώς να τηρούνται οι αποστάσεις είτε σε κλειστούς είτε σε ανοικτούς χώρους.

medispin
ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΕΧΕΙ Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ Η ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ.
ΑΡΘΡΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΜΑΣ.


 
ΚΟΡΥΦΗ
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Copyright © 2011 | 0sy-driver