Καινούργιο σύστημα εξαερισμού για τους οδηγούς λεωφορείων του ΛΟΝΔΙΝΟΥ



 

Χρειάστηκαν τρεις εβδομάδες για να δημιουργηθεί το πρωτότυπο και η αναβάθμιση των 2.000 λεωφορείων έγινε σε περίοδο δύο μηνών !! 

 

Δεν είναι τυχαίο ότι  το ΛΟΝΔΙΝΟ βρίσκεται   στη κορυφή των αστικών συγκοινωνιών . Όπως δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι η ΑΘΗΝΑ  βρίσκεται μονίμως στον ΠΑΤΟ των αστικών συγκοινωνιών .  Ο καραγκιόζ- μπερντές - με ελεύθερη ροή αέρα - που σκέφτηκαν οι έλληνες χρυσοπληρωμένοι ειδήμονες .....



 Οι οδηγοί λεωφορείων του Λονδίνου φαίνεται να προστατεύονται καλύτερα από τον ιό κοροναϊού, αφού οι ειδικοί πραγματοποίησαν αλλαγές στο σύστημα εξαερισμού. 

Τα στοιχεία έπειτα από έρευνα έδειξαν ότι οι οδηγοί λεωφορείων του Λονδίνου ηλικίας 20-64 ετών είχαν ποσοστό θνησιμότητας που ήταν 3,5 φορές υψηλότερο από τους άνδρες της ίδιας ηλικίας σε όλα τα επαγγέλματα στην Αγγλία και την Ουαλία από τον Μάρτιο έως τον Μάιο. 

Στο πρώτο κύμα της πανδημίας 32 οδηγοί λεωφορείων στο Λονδίνο πέθαναν από τον ιό. Η καμπίνα τους δεν ήταν σφραγισμένη και επικοινωνούσε με το θάλαμο επιβατών με αποτέλεσμα να μολύνονται. 

Οι μηχανικοί βρήκαν έναν τρόπο να κυκλοφορούν καθαρό αέρα στην καμπίνα του οδηγού από έξω και όχι ανακύκλωση μέσα. 

Σφραγίστηκε η καμπίνα τους και με συσκευή ανανεώνεται ώστε να μην μπαίνει σε κίνδυνο η υγεία τους. 

Σύμφωνα με όσα αναφέρει επιδημιολόγος το μεγαλύτερο ποσοστό μολύνσεων γίνεται σε εσωτερικούς χώρους και η λειτουργία του εξαερισμού είναι κρίσιμη σε αυτούς. 

Το σύστημα εξαερισμού απομακρύνει το μολυσμένο αέρα από sars-cov 2 και τον ανανεώνει με φρέσκο.

“Κοιτάξαμε τα υπάρχοντα συστήματα κλιματισμού μας και αναπτύξαμε έναν τρόπο μετατροπής τους έτσι ώστε να δημιουργούν θετική πίεση στην κλειστή καμπίνα οδηγού, αναγκάζοντας τον υπάρχοντα αέρα να βγαίνει και να τον αντικαθιστά με αέρα έξω από το λεωφορείο" δήλωσε ο Ian Hateley της Grayson thermal systems στο GTS. 

Apostolis Kasimeris

 

ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΕΧΕΙ Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ Η ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ.
ΑΡΘΡΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΜΑΣ.


 
ΚΟΡΥΦΗ
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Copyright © 2011 | 0sy-driver