Φυγομαχία και ψέματα από τη Περιφέρειας Αττικής για την προμήθεια των 92 λεωφορείων.



Η Δύναμη Ζωής ζητά την «αλληλογραφία» με την Κομισιόν

 

Δεν δίνει στη δημοσιότητα τις δήθεν αντιρρήσεις της Κομισιόν, που σε δεύτερη φάση επικαλέστηκε ο κ. Περιφερειάρχης για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα σε περίοδο πανδημίας, προτιμώντας τους μονολόγους – μη απαντήσεις των Δελτίων Τύπου. «Αντιρρήσεις» τις οποίες θυμήθηκε στο Δελτίο Τύπου στις 2 Νοεμβρίου, γράφοντας μάλιστα ότι αυτή η «αλληλογραφία με την DG REGIO, είναι στη διάθεσή κάθε ενδιαφερόμενου». «Αντιρρήσεις» που όμως «ξέχασε» να μνημονεύσει στην απόφαση ανάκλησης της προμήθειας των λεωφορείων με δικαιούχο τον ΟΑΣΑ, που ο ίδιος υπέγραψε. 

Από τις 12 Νοεμβρίου η Δύναμη Ζωής έχει ζητήσει, χωρίς να λάβει απάντηση, την κατάθεση αντιγράφου των εγγράφων ή επιστολών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που αναφέρουν ρητά ότι ζήτησε την ανάκληση δηλαδή την απένταξη της πράξης «Προμήθεια νέων οχημάτων (Ο.Α.Σ.Α. ΑΕ)» με κωδικό ΟΠΣ «5010359». 

Να σημειωθεί ότι σε πρώτη φάση ο Περιφερειάρχης είχε ισχυριστεί ότι η απένταξη από το ΠΕΠ Αττικής της προμήθειας 92 λεωφορείων έγινε «διότι, ο δικαιούχος έχει υπερβεί τον προβλεπόμενο στην απόφαση ένταξης χρόνο ανάληψης της πρώτης κύριας νομικής δέσμευσης κατά 50%, ενώ η εν λόγω διαδικασία δεν ολοκληρώθηκε (μη υποβολή αιτήματος Προέγκρισης Δημοπράτησης) ούτε εντός της προθεσμίας τριών (3) μηνών από την προειδοποιητική επιστολή της ΕΥΔΕΠ Περ. Αττικής». 

Είναι προφανές ότι δεν υπήρχε η δέουσα συνεργασία και το ενδιαφέρον Υπουργείου και Περιφέρειας για την ενίσχυση των αστικών συγκοινωνιών της Αττικής και την προάσπιση της υγείας του επιβατικού κοινού και των εργαζομένων σε αυτή την πιο κρίσιμη περίοδο για την εξάπλωση του κορωνοϊού. 

Και έτσι όχι απλώς χάνονται πολύτιμοι κοινοτικοί πόροι για τις αστικές συγκοινωνίες αλλά δεν ενισχύονται με 92 ολοκαίνουρια λεωφορεία, που σήμερα θα μπορούσαν να έχουν παραδοθεί! Δυστυχώς αυτό είναι το κράτος των «αρίστων», το κράτος της επιτελικής ανικανότητας… 

 Θυμίζουμε τέλος, ότι εκκρεμεί το από 2 Νοεμβρίου αίτημα της Δύναμης Ζωής για εντός ημερήσιας διάταξης συζήτηση του θέματος αυτού στο Περιφερειακό Συμβούλιο. 

Φυγομαχία και ψέματα λοιπόν από τη Διοίκηση για ένα θέμα που αφορά στην προστασία της υγείας των συμπολιτών μας που είναι αναγκασμένοι να στοιβάζονται στα λεωφορεία – είναι προφανές ότι ο κ. Περιφερειάρχης είναι οπαδός της θεωρίας του κ. Μητσοτάκη: στα μέσα μαζικής μεταφοράς δεν κολλάει ο ιός…

 

ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΕΧΕΙ Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ Η ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ.
ΑΡΘΡΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΜΑΣ.


 
ΚΟΡΥΦΗ
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Copyright © 2011 | 0sy-driver