Η ΣΤΑΣΥ τελικά θα ανακατασκευάσει τα «σαράβαλα» ....



Με 10 - 15 εκατομμύρια παραπάνω θα αγοράζαμε ΟΛΟΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΥΣ συρμούς και τώρα είμαστε υποχρεωμένοι  να  συνεχίσουμε να απολαμβάνουμε για άλλα 20 χρόνια τα σαράβαλα «σύγχρονης τεχνολογίας» του καραμανλή ... Δεν ξέρω αν ο μητσοτάκης κατάφερε τελικά να φτιάξει το «επιτελικό» κράτος που ονειρεύτηκε αλλά τόσους πολλούς «επιτελικούς» ηλίθιους σε ένα και μόνο υπουργείο  πρώτη φορά βλέπω!

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΣΤΑ.ΣΥ. ενέκρινε τη διενέργεια ανοιχτού ηλεκτρονικού διεθνούς διαγωνισμού µε αντικείμενο την «Αναβάθμιση συρμών της Γραμμής 1 της ΣΤΑ.ΣΥ. Μον. Α.Ε.» καθώς και τα σχετικά τεύχη του διαγωνισμού. 

Πρόκειται για το μεγάλο διαγωνισμό που αναμένεται εδώ και τρία τουλάχιστον χρόνια και έχει ως στόχο (σύμφωνα με όσα είχαν γίνει γνωστά) την ανακατασκευή 75 οχημάτων της 8ης παραλαβής του τροχαίου υλικού των ΗΣΑΠ. 

Είναι τα παλαιότερα οχήματα που κινούνται σήμερα στη γραμμή 1 αφού παραδόθηκαν από το 1983 και έχουν συμπληρώσει 38 χρόνια συνεχούς κυκλοφορία χωρίς κάποια σημαντική ανακατασκευή. 

Στόχος, είναι η επιμήκυνση της διάρκειας ζωής τους κατά 20 ακόμα χρόνια, με την ανακατασκευή να επιλέγεται αντί για την αγορά νέων, αφού το κόστος θα είναι 10-15% μικρότερο

Η διάρκεια της σύμβασης για την ολοκλήρωση του συνόλου των εργασιών θα είναι 34 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης (2 χρόνια και 10 μήνες), ενώ ο προϋπολογισμός θα ανέλθει στο ποσό των 70 εκατ. ευρώ συν ΦΠΑ (σύνολο 86,8 εκατ. ευρώ). 

Όπως αναφέρεται στην απόφαση της ΣΤΑΣΥ, η σύμβαση θα υπογραφεί και θα υλοποιηθεί, υπό την προϋπόθεση ότι θα εξασφαλιστεί η συγχρηματοδότηση του έργου από πόρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης µέσω του αντίστοιχου χρηματοδοτικού προγράμματος ΕΣΠΑ.

 

www.athenstransport.com

ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΕΧΕΙ Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ Η ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ.
ΑΡΘΡΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΜΑΣ.


 
ΚΟΡΥΦΗ
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Copyright © 2011 | 0sy-driver