Η Κυβέρνηση ανανεώνει για 3η φορά την σύμβαση που είχε ...καταγγείλει



Για 3η φορά και με τροπολογία, τα τελευταία 2 χρόνια ανανεώνεται η σύμβαση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ με το Ελληνικό Δημόσιο για τις άγονες γραμμές απο την Κυβέρνηση Μητσοτάκη. 

Πρόκειται για κανονική ιλαροτραγωδία, αν φανταστεί κανείς ότι ο Υπουργός Μεταφορών έχει δημόσια καταγγείλει την σύμβαση που υπογράφηκε τον Δεκέμβριο του 2015 ως τουλάχιστη κάκιστη, προαναγγέλοντας απο το 2019 μια νέα σύμβαση με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ που θα διαρκεί 15 χρόνια και θα έχει καλύτερους όρους απο την υφιστάμενη. 

Στο μεσοδιάστημα η Κυβέρνηση Μητσοτάκη, ανανέωσε την Σύμβαση που έχει καταγγείλει ως "κακή", τρείς φορές. 

1η ανανέωση : Απο Ιανουάριο μέχρι Δεκέμβριο 2021. 

2η ανανέωση : Απο Ιανουάριο μέχρι Φεβρουάριο 2022 

3η ανανέωση : Aπο Μάρτιο 2022 μέχρι 15 Απριλίου 2022 

Είναι αυτονόητο ότι με όλα αυτά τα τραγελαφικά, δεν μπορεί να προχωρήσει κανένας σοβαρός επενδυτής σε σχεδιασμό για το μέλλον στις σιδηροδρομικές μεταφορές στην χώρα καθώς καθίσταται δέσμιος μιας αναξιόπιστης Κυβέρνησης. 

ΘΥΜΙΖΟΥΜΕ στους συναδέλφους, ότι οι Κυβερνητικοί συνδικαλιστές στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ, πανηγυρίζουν απο το 2019 για την σύμβαση που ΘΑ ανανεωθεί για 15 χρόνια. Ακόμα και σήμερα αυτό δεν έχει συμβεί. Σήμερα 2 Μαρτίου 2022 δίνεται άλλη μια παράταση της σύμβασης που είχε υπογράψει η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ. 

Ελπίζουμε η νέα σύμβαση να υπογραφεί σε αυτό το διάστημα της 3ης ανανέωσης και να περιλαμβάνει τις διασφαλίσεις για τα δικαιώματα των εργαζομένων, όπως αυτές είχαν διατυπωθεί στην σύμβαση που είχε υπογραφεί τον Δεκέμβρη του 2015. 

Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε τι θα πεί η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Μεταφορών στην Βουλή στην συζήτηση του Νομοσχεδίου την Πέμπτη, που έχει εξαγγείλει την νέα σύμβαση με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, δεκάδες φορές. 

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 

 

ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΕΧΕΙ Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ Η ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ.
ΑΡΘΡΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΜΑΣ.


 
ΚΟΡΥΦΗ
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Copyright © 2011 | 0sy-driver