Πλήθος παραπόνων για τα δρομολόγια γραμμών του ΟΑΣΑ που παραχωρήθηκαν στα ΚΤΕΛ



 


Ο «παπατζής» υπουργός μεταφορών της κυβέρνησης μητσοτάκη

 

Μαρία Λιλιοπούλου Συντάκτρια   www.ethnos.gr

 

Δρομολόγια που «χάνονται» και τα λεωφορεία δε φτάνουν ποτέ στη στάση, ανάπτυξη υπερβολικής ταχύτητας για το είδος των οχημάτων ειδικά στα τελευταία νυχτερινά δρομολόγια και συνεχείς μηχανικές βλάβες, καταγγέλλουν οι επιβάτες που εξυπηρετούνται από γραμμές κυρίως της ανατολικής Αττικής, οι οποίες έχουν παραχωρηθεί από τον ΟΑΣΑ στα ΚΤΕΛ.

Στην ταχύτητα μάλιστα αποδίδουν οι ίδιοι και το ατύχημα που έγινε στη λεωφόρο Σπάτων λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Πέμπτης με αρθρωτό λεωφορείο της γραμμής της Λούτσας. Ο οδηγός φαίνεται να έχασε τον έλεγχο του οχήματος, το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, χτύπησε δεξιά, γύρισε αριστερά, καβάλησε τη διαχωριστική νησίδα και έκλεισε το δρόμο χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί ούτε ο οδηγός ούτε ο μοναδικός επιβάτης που βρισκόταν εκείνη την ώρα εντός του οχήματος. 

 Όπως μεταδίδουν και πηγές του ΟΑΣΑ, οι πρώτες ενδείξεις δείχνουν ότι μάλλον επρόκειτο για ανθρώπινο λάθος, αλλά η υπόθεση ακόμα διερευνάται. 

Από τις αναρτήσεις των κατοίκων της περιοχής στα κοινωνικά δίκτυα προκύπτει ότι τα παράπονα στην εξυπηρέτηση αυτών των γραμμών από τότε που παραχωρήθηκαν στα ΚΤΕΛ είναι περισσότερα από ό,τι στο παρελθόν. 

Κάνουν λόγο για συνεχείς βλάβες και ακυρώσεις δρομολογίων, για βρώμικα οχήματα και λεωφορεία που κινούνται με μεγάλες ταχύτητες ειδικά τη νύχτα όταν οι οδηγοί τους βιάζονται να τα επιστρέψουν στο αμαξοστάσιο. 

Η μητέρα του νεαρού μοναδικού επιβάτη του τροχαίου της Πέμπτης αναφέρει χαρακτηριστικά ότι ο γιος της ευτυχώς καθόταν στο μπροστινό τμήμα του λεωφορείου, ενώ προσθέτει ότι «τα περισσότερα λεωφορεία της περιοχής στα τελευταία τους δρομολόγια φτάνουν τέτοιες ταχύτητες και αυτό πρέπει να σταματήσει γιατί είδαμε σήμερα πόσο επικίνδυνο είναι». 

Την ίδια στιγμή, όπως επισημαίνει στο ethnos.gr ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδας, Θέμης Αμπλάς: «πληθαίνουν οι ανώνυμες καταγγελίες που φτάνουν στην ΟΣΜΕ και αφορούν και τα ΚΤΕΛ της Αττικής για οδηγούς που δουλεύουν πολύ πέραν τους επιτρεπόμενου ωραρίου ακόμα και στα ρεπό τους και εξαντλούνται στα δρομολόγια. Παράλληλα αναλαμβάνουν δουλειές, όπως ο καθαρισμός αλλά και ο ανεφοδιασμός των οχημάτων που καμία σχέση δεν έχουν με το αντικείμενό τους. 

Οι καταγγελίες που φτάνουν σε μας μιλούν και για ασυντήρητα λεωφορεία, γεγονός που καταδεικνύεται και από τα οχήματα που «μένουν» συχνά στο δρόμο, για φθαρμένα ελαστικά και για λεωφορεία που δεν απολυμαίνονται» επισημαίνει προσθέτοντας πως: «Όλα αυτά τα γνωρίζουν στα υπουργεία Μεταφορών και Εργασίας, αλλά δεν έχουν πράξει απολύτως τίποτα».

 

 

 

ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΕΧΕΙ Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ Η ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ.
ΑΡΘΡΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΜΑΣ.


 
ΚΟΡΥΦΗ
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Copyright © 2011 | 0sy-driver