Tρόλλεϋ: Ο μεγάλος ασθενής του ΟΑΣΑ



Τις χειρότερες επιδόσεις κατέγραψαν τα τρόλλεϋ εξαιτίας της μη ανανέωσης του στόλου . Το όχημα που βλέπετε είναι 25ετίας και καθημερινά παρουσιάζει πολλές και σοβαρές βλάβες οι οποίες είναι υπεύθυνες για την ματαίωση πολλών δρομολογίων . Με την έλευση των καινούργιων οχημάτων μηδενικών ρύπων η πεποίθηση ήταν ότι αυτά τα χρέπια των 25 ετών θα αποσύρονταν και με την προσθήκη των νέων λεωφορείων οι παλαιές γραμμές των τρόλλεϋ θα άρχιζαν πάλι  να δουλεύουν αποδοτικά . Δυστυχώς εσωτερικές έριδες στον ΟΣΥ δεν αφήνουν να συμβεί κάτι τέτοιο με αποτέλεσμα η απόφαση είναι να παραμείνουν στην κυκλοφορία για αρκετό διάστημα ακόμα. Γίνονται προσπάθειες ώστε να πειστεί  η ηγεσία του ΟΣΥ - για το προφανές - αλλά δυστυχώς οι πληροφορίες που επιστρέφουν σε εμάς είναι αποκαρδιωτικές . Με την οριστική έλευση των καινούργιων λεωφορείων - θα ξεκαθαρίσει το τοπίο - και τότε θα δούμε αν η καινούργια ηγεσία του υπουργείο μεταφορών θέλει όντως  την ανανέωση του στόλου του ΟΣΥ ή απλώς είναι επανάληψη της κάκιστης ηγεσίας της προηγούμενης τετραετίας .

 

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα στοιχεία του ΟΑΣΑ σχετικά με το παραγόμενο συγκοινωνιακό έργο και την επιβατική κίνηση στις συγκοινωνίες τις Αθήνας τα οποία παρατίθενται στην Έκθεση Πεπραγμένων του Διοικητικού Συμβουλίου του οργανισμού για το 2022. 

Αν συγκρίνουμε την επίδοση του 2022 με το 2018, σήμερα εκτελούνται αρκετά περισσότερα οχηματοχιλιόμετρα στα Λεωφορεία και το Μετρό, ενώ αντίθετη πορεία έχει η λειτουργία των Tρόλλεϋ (από 7,76 εκατ. σε 6,59 εκατ. οχηματοχιλιόμετρα) και του ΗΣΑΠ (από 16 εκατ. σε 13,3 εκατ. οχηματοχιλιόμετρα) με σημαντική υποβάθμιση του μεταφορικού τους έργου. 

 

Πόσα δρομολόγια προγραμματίζονται και πόσα εκτελούνται 

 



Αρκετά χειρότερη είναι η κατάσταση στα Tρόλλεϋ, όπου το 2022 πραγματοποιήθηκαν μόλις 3 στα 4 προγραμματισμένα δρομολόγια (75,7%). Με εξαίρεση το 2020, η περυσινή χρονιά ήταν αυτή με τα λιγότερα προγραμματισμένα (2.079) αλλά και εκτελεσθέντα (1.574) δρομολόγια, αρκετά κάτω από το 2018 όταν εκτελούνταν 1.937 δρομολόγια ημερησίως.

 

Αλέξανδρος Λιάρος – athenstransport.com    Λοιπά μερεμέτια από εμένα 

 

 

 

ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΕΧΕΙ Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ Η ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ.
ΑΡΘΡΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΜΑΣ.


 
ΚΟΡΥΦΗ
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Copyright © 2011 | 0sy-driver