“Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι άκρο”;




1.    Δίκη της 17 Νοέμβρη
- Ζωή Κωνσταντοπούλου: Συνήγορος υπεράσπισης Γιάννη Σερίφη (αθωώθηκε)
-Βένιος Αγγελόπουλος: Ήταν μάρτυρας υπεράσπισης του καταδικασμένου με ισόβια κάθειρξη, Αλέξανδρου Γιωτόπουλου. Σύμφωνα με τα ΝΕΑ, στην κατάθεσή του επιχείρησε να αποσυνδέσει τον Γιωτόπουλο από το ρόλο του αρχηγού της οργάνωσης, υποστηρίζοντας ότι θα μπορούσε στο εδώλιο να κάθεται ο ίδιος καθώς ο «Γιωτόπουλος είναι άλλος ένας εγώ». Δήλωσε επίσης πως: «Πριν από εννέα χρόνια είχα πάει μάρτυρας υπεράσπισης του Αλέκου Γιωτόπουλου στη δίκη της 17 Νοέμβρη. Αυτό μου υπαγόρευσε η συνείδησή μου και το αίσθημά μου περί δικαιοσύνης. Δηλώνω ότι δεν έχω μετανιώσει στο παραμικρό για τη στάση μου αυτή.»
-Δημήτρης Στρατούλης: Κατέθεσε ως μάρτυρας υπεράσπισης του Γιάννη Σερίφη, που απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες, τονίζοντας ότι ο τελευταίος ήταν για χρόνια «συνήθης ύποπτος» και στόχος των διωκτικών αρχών.
-Νίκος Μανιός: Ήταν και αυτός μάρτυρας υπεράσπισης του Γιάννη Σερίφη, τον οποίο χαρακτήρισε «ιδεολόγο εργάτη επαναστάτη» και μίλησε για κατασκευασμένες κατηγορίες.
-Χριστόφορος Παπαδόπουλος Ήταν στους μάρτυρες υπεράσπισης του Ηρακλή Κωστάρη (εκτίει ισόβια κάθειρξη) αλλά η κατάθεσή του διεκόπη πριν καν αρχίσει, με τον ίδιο να λέει ότι ήρθε να υπερασπιστεί την παραβίαση του κράτους δικαίου, και τον εισαγγελέα να τον ρωτά αν το κόμμα του τον είχε στείλει ως εκπρόσωπό του.
-Παναγιώτης Λάμπρου Επίσης μάρτυρας υπεράσπισης του Ηρακλή Κωστάρη, στο Δευτεροβάθμιο Δικαστήριο, όπου είπε ότι τον ήξερε από το αριστερό κίνημα, τονίζοντας ότι δεν μπορούσε να καταθέσει αν είχε ή όχι ο κατηγορούμενος σχέση με τις τρομοκρατικές ενέργειες της 17 Νοέμβρη, αλλά μεταφέρει την εικόνα που «υπάρχει έξω. Ότι η εμπλοκή του έχει σχέση με την προσπάθεια εμπλοκής του Γιάννη Σερίφη».
2.    Κουκουλοφόροι, Δεκεμβριανά, αναρχικός χώρος 

Η Εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ «Αυγή» εξέδωσε το 2009 ημερολόγιο αφιερωμένο στα Δεκεμβριανά και τους κουκουλοφόρους. Στην ιστοσελίδα της «Αυγής», την ίδια περίοδο, είχαν δημοσιευθεί και τα αντικάλαντα του 2008. Αναφέρουμε χαρακτηριστικά: ”Ω έλατο, ω έλατο τι ωραία που αρπάζεις, θα σε κάψω μια βραδιά, κι ας έχει μπάτσους στα κλαδιά
 
-        Επίσης, στον αναρχικό χώρο έχει δηλώσει ότι αυτοπροσδιορίζεται ο βουλευτής Καστοριάς του ΣΥΡΙΖΑ, Βαγγέλης Διαμαντόπουλος.

 3.    Προτροπή σε βία 
-        Ιφικράτης Αμυράς «Να κάνουμε αντάρτικο πόλεων»!
Ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ιφικράτης Αμυράς, σε τηλεοπτική εκπομπή του (στην οποία έχει φιλοξενήσει και τον Αλ. Τσίπρα), καλεί σε αντάρτικο πόλεων, με αυτοοργάνωση των πολιτών σε ομάδες που θα κάνουν σαμποτάζ και ένοπλο αγώνα.

-        Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Στάθης Παναγούλης: «όσοι έχουν υπογράψει τα μνημόνια πρέπει να παρακαλάτε να περάσετε από ειδικό δικαστήριο. Αυτό σας εύχομαι και εγώ προσωπικά, παρά να βρείτε ορισμένοι από εσάς το τέλος του πρεσβευτή των ΗΠΑ πριν λίγους μήνες στη Λιβύη. Καλή σας τύχη».
-        Πάνος Σκουρλέτης (Εκπρόσωπος ΣΥΡΙΖΑ): Αντικείμενα καθημερινής χρήσης που υπάρχουν στο σπίτι του καθενός οι αντιασφυξιογόνες μάσκες, τα ξύλινα κοντάρια και τα εκατοντάδες άδεια μπουκάλια, όπως αυτά που βρέθηκαν από την Αστυνομία στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας! 
-        Δημοσθένης Παπαδάτος- Αναγνωστόπουλος (Κεντρική Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ): «απαιτείται βία στο δρόμο προς το σοσιαλισμό»
  
 -   Ο αναρχικός Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Διαμαντόπουλος στην Βουλή: «Ραντεβού στα γουναράδικα» 
-       Υπ. Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Καραγιάννης στο Facebook: «Ο Αύγουστος να είναι γλυκός όπως το τραγούδι….και μη ξεχνάτε… αυτό τον Αύγουστο συλλέγουμε πέτρες, ρόπαλα, καδρόνια, τούβλα, μάρμαρα, σίδερα, σχοινιά, αναπτήρες, τα οποία θα χρησιμοποιήσουμε το Σεπτέμβριο για να καταστείλουμε την κρατική βία…»

 (Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση διέταξε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών κ. Φάκου)
4.    Πολιτική κάλυψη σε τρομοκράτες, κουκουλοφόρους 
-        Βελβεντό, Πάνος Σκουρλέτης  (για το πόρισμα της αστυνομικής έρευνας) «η αλληλεγγύη των σωμάτων ασφάλειας μεταξύ τους είναι επίσης γνωστή» και συνεπώς «οφείλουμε να είμαστε καχύποπτοι και να κρατάμε μικρό καλάθι».
-        Marfin. Σκουρλέτης: «Ίσως από υπηρεσίες της ασφάλειας οι δολοφόνοι της Marfin»
 -    Ιερισσός (Σκουριές) Πολιτική κάλυψη από ανακοινώσεις του ΣΥΡΙΖΑ
-      Βίλα Αμαλίας,  Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ: Χολιγουντιανής έμπνευσης, σχέδια της ΕΛΑΣ. Το κράτος επιλέγει να ασχοληθεί μονάχα για να σπείρει τον τρόμο και τον εκφοβισμό. 
5.    Συγκρίσεις της κυβέρνησης με χούντα
«Η Χούντα το έκανε καλύτερα».
Ζωή Κωνσταντοπούλου Ιούλιος 2013
«Αυτή την στιγμή στην χώρα έχουμε κοινοβουλευτική χούντα. Απ΄εδώ και πέρα το λόγο έχει ο λαός».
Στάθης Παναγούλης Ιούλιος 2013
«Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί βάρβαρες αντιδημοκρατικές, αντισυνταγματικές και παράνομες μεθόδους κοινοβουλευτικής χούντας».
Δημήτρης Στρατούλης Ιανουάριος 2013
«Επιβάλλετε στη χώρα αδίστακτη μνημονιακή χούντα με κοινοβουλευτικό μανδύα και καταθέτετε στη βουλή ένα νομοσχέδιο τέρας και σφαγείο».
Παναγιώτης Λαφαζάνης Νοέμβριος 2012
«Διακυβέρνηση της χώρας με τις χουντικής έμπνευσης, πράξεις νομοθετικού περιεχομένου επί παντός επιστητού».
Νίκος Βούτσης Δεκέμβριος 2012
«Το πραγματικό δίλημμα είναι μνημόνιο ή δημοκρατία».
Σχόλιο ΣΥΡΙΖΑ, Ιούλιος 2013
«Ως ένα κράτος έκτακτης ανάγκης που σέβεται τον εαυτό του έτσι και η τρικομματική χούντα έκανε επέμβαση στην δημόσια τηλεόραση…»
«Ήρθε η ώρα να αποφασίσουμε ή εμείς ή αυτοί. Όλοι στο ραδιομέγαρο, χούντα είναι θα την ρίξουμε!!!»
Βαγγέλης Διαμαντόπουλος, Ιούνιος 2013

http://www.antinews.gr/
ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΕΧΕΙ Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ Η ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ.
ΑΡΘΡΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΜΑΣ.


 
ΚΟΡΥΦΗ
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Copyright © 2011 | 0sy-driver