ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΟΑΣΘ



                      Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η 


Συνάδελφοι – σσες

Η ανοχή και η περίοδος των διαπραγματεύσεων έληξε. 

Με χθεσινή επιστολή μας προς τους συναρμόδιους Υπουργούς Οικονομικών και Μεταφορών ενημερώνουμε ότι η υπομονή των εργαζομένων έχει πλέον εξαντληθεί.

Εδώ και μέρες επεξεργαζόμαστε σε συνεργασία με τους Νομικούς συμβούλους του Συνδικάτου τους τρόπους αντίδρασης και την διαδικασία που απαιτείται για να προχωρήσουμε στο δικαίωμα που μας παρέχει ο νόμος, δηλαδή σε επίσχεση εργασίας.

Τονίζουμε – για όσους δεν γνωρίζουν – ότι επίσχεση εργασίας σημαίνει άρνηση παροχής υπηρεσιών εφόσον ο εργοδότης δεν καταβάλλει τις δικαιούμενες αποδοχές μας. 

Παράλληλα ενώ δεν θα εργαζόμαστε θα δικαιούμαστε όμως το ημερομίσθιο κανονικά ως ο νόμος προβλέπει.

Δηλαδή προσερχόμαστε στην εργασία μας κανονικά, χτυπάμε την κάρτα αλλά δεν αναλαμβάνουμε εργασία.

Για να προχωρήσουμε σε αυτή την ενέργεια ο νόμος απαιτεί την προσωπική υπογραφή του κάθε εργαζόμενου.

 Έτσι λοιπόν τις επόμενες ημέρες σύμβουλοι του Συνδικάτου θα παραβρίσκονται στους χώρους εργασίας (αμαξοστάσια – συνεργεία) για την συλλογή των υπογραφών.

Προσοχή, δεν υπογράφουμε δεύτερη φορά σε άλλη λίστα αν μας ζητηθεί. ΜΟΝΟ μια φορά.

Καλούμε όλους τους Εργαζόμενους να υπογράψουν το σχετικό έντυπο που θα φέρουν οι σύμβουλοι του Συνδικάτου ώστε να προχωρήσουμε σε κινητοποιήσεις. 

Όσοι συνάδελφοι εργαζόμενοι τις ημέρες συλλογής υπογραφών βρίσκονται σε ρεπό ή άδεια παρακαλούνται να προσέλθουν στα γραφεία του Συνδικάτο για την υπογραφή του σχετικού εντύπου.

Στην επιστολή μας ενημερώνουμε τους Υπουργούς της Κυβέρνησης ότι την ευθύνη για τις συνέπειες στην οικονομία της πόλης μας από την έλλειψη Συγκοινωνίας θα την φέρουν αυτοί και μόνο αυτοί.

Οι υποσχέσεις, τα λόγια και οι ανεκπλήρωτες δεσμεύσεις έλαβαν τέλος. Δεν θα ανεχθούμε άλλο την κοροϊδία.

Συνάδελφοι, η δοκιμασία που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε, το αποτέλεσμά της θα κριθεί και από την ομοψυχία και την συσπείρωση που θα επιδείξουμε.

Αν μας βρουν διχασμένους θα μας χτυπήσουν αλύπητα.

ΠΡΟΣΟΧΗ σε αυτούς που θα προσπαθήσουν να εκμεταλευτούν τις δύσκολες στιγμές που βιώνουμε για προσωπικούς ή παραταξιακούς λόγους.

Το κοινό συμφέρον ΑΠΑΙΤΕΙ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ όσο ποτέ άλλοτε.

Ο Ο.Α.Σ.Θ. αντιλαμβανόμενος την δεινή οικονομική κατάσταση των εργαζομένων, μετά από διαβουλεύσεις κατάφερε την σύναψη δανείου για την εξόφληση του Δώρου Χριστουγέννων το οποίο θα είναι στην διάθεσή μας από σήμερα το απόγευμα μετά τις 18.00΄μ.μ.

ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ 

  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                                     Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 
ΤΣΕΡΜΕΝΙΔΗΣ Δ.                                                                                                Δ. ΑΓΓΕΛΟΥΔΗΣ Κ.
ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΕΧΕΙ Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ Η ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ.
ΑΡΘΡΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΜΑΣ.


 
ΚΟΡΥΦΗ
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Copyright © 2011 | 0sy-driver