Στα «πρότυπα» του ΟΑΣΘ η λειτουργία του Μετρό Θεσσαλονίκης



Σε πανηγυρικούς τόνους ανακοίνωσε το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών την έναρξη του διαγωνισμού για το έργο «Λειτουργία και Συντήρηση του Μετρό της Θεσσαλονίκης», με ύψος προϋπολογισμού 292 εκατομμύρια ευρώ φυσικά με ΣΔΙΤ, όπως αρέσκεται να κάνει «μπιζνες» η κυβέρνηση. 

Η σύμπραξη θα αφορά στη λειτουργία και συντήρηση του δικτύου και των σταθμών του μετρό Θεσσαλονίκης, τόσο για τη βασική γραμμή, όσο και για την επέκταση προς Καλαμαριά, καθώς και του τροχαίου υλικού που θα χρησιμοποιηθεί, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου. Ταυτόχρονα, υπερθεματίζεται ο ευεργετικός χαρακτήρας της ΣΔΙΤ για την ποιότητα και το κόστος των υπηρεσιών, με ταυτόχρονες εγγυήσεις ότι το Δημόσιο δεν θα επιβαρυνθεί και ότι το έργο θα έχει παραδοθεί στα τέλη του 2023. 

Βέβαια, οι καλύτερα ενημερωμένοι γνωρίζουν ότι δεν είναι ακριβώς όπως φαίνονται τα πράγματα όταν εμπλέκεται ιδιωτικός εργολάβος στην ανέγερση και ανάληψη της λειτουργίας ενός έργου που χρηματοδοτείται από το Δημόσιο. 

Μακρά είναι η λίστα με τα παραδείγματα υπερκοστολογημένων υπηρεσιών εις βάρος των πολιτών για να καλυφθούν αφενός τα υπέρογκα κόστη συντήρησης και λειτουργίας του εκάστοτε δικτύου (βλ. ηλεκτρικό, ύδρευσης κλπ.) και να εξασφαλισθούν αφετέρου τα κέρδη της επιχείρησης, που απολαμβάνει αποκλειστικά τα οφέλη. 

Χαρακτηριστική είναι και η περίπτωση του ΟΑΣΘ και της λεγόμενης «αναβάθμισής» του μέσω ΣΔΙΤ, που φυσικά οι πολίτες που χρησιμοποιούν καθημερινά το δίκτυο έρχονται αντιμέτωποι με βλάβες στα μεταχειρισμένα και απαρχαιωμένα λεωφορεία ή μειωμένα και ακυρωμένα δρομολόγια. 

Απόδειξη της προβληματικής κατάστασης είναι και η αυριανή 4ωρη (12-4 μμ.) στάση εργασίας των εργαζομένων του κατασκευαστικού τομέα του Μετρό με αιτήματα την αύξηση μισθών, τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας, την παροχή μέτρων προστασίας και την καλύτερη συμπεριφορά εκ μέρους των εργοδοτών και των υπευθύνων. Την κινητοποίηση αποφάσισε η γενική συνέλευση των εργαζομένων την περασμένη εβδομάδα οι οποίοι είναι σε συντονισμό με τους συναδέλφους τους που εργάζονται στα αρχαιολογικά έργα (κυρίως στο σταθμό Βενιζέλου όπου και θα γίνει η συγκέντρωσή τους). Δεν αποκλείεται να γίνει και πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης και τίποτα δεν αποκλείει την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τους ανάλογα με την στάση της αναδόχου εταιρίας «ΑΚΤΩΡ» και την τοποθέτηση της Αττικό Μετρό. 


  www efsyn.gr

 

 

ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΕΧΕΙ Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ Η ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ.
ΑΡΘΡΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΜΑΣ.


 
ΚΟΡΥΦΗ
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Copyright © 2011 | 0sy-driver