Μοιράζει υπερωρίες (αυγουστιάτικα) ο large Μιχάλης Χρυσοχοΐδης!



Δεν πρόλαβε να αναλάβει το χαρτοφυλάκιο των Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και ως υπουργός ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης άρχισε να προκαλεί, αποφασίζοντας να μοιράσει υπερωρίες μέσα στον Αύγουστο στους στενούς του συνεργάτες.

Και μπορεί τα ποσά που θα δοθούν για τις συγκεκριμένες υπερωρίες, τα νυχτερινά και τις αργίες να μην είναι μεγάλα, ωστόσο δείχνουν ξεκάθαρα την προδιάθεση του υπουργού για το πώς προτίθεται να κινηθεί στη συνέχεια.

 Όπως διαβάζουμε σε δύο παρόμοιες αποφάσεις του, που έχουν αναρτηθεί στη Δι@ύγεια με ημερομηνία 6 Αυγούστου, συγκροτείται «συνεργείο για την υπερωριακή απασχόληση, νυχτερινών, Κυριακών και εξαιρέσιμων ημερών εργασίας του προσωπικού που υπηρετεί στο Γραφείο του υπουργού κ. Χρυσοχοΐδη Μιχάλη για κάλυψη υπηρεσιακών αναγκών από 6/8/2013 μέχρι 30/08/2013».

Οι υπερωρίες αφορούν συνολικά 13 υπαλλήλους - συνεργάτες του υπουργού. Οι δέκα θα πληρωθούν από 40 ώρες έκαστος (20 υπερωρίες, οκτώ νυχτερινά και 12 ώρες Κυριακών και εξαιρέσιμων) και οι άλλοι τρεις από 20 ώρες ο καθένας για τον επιπλέον χρόνο που θα απασχοληθούν στην υπηρεσία τους.

Στο μεταξύ, ο υπουργός προσέλαβε -εκτός των παραπάνω- δύο ακόμη υπαλλήλους προκειμένου να στελεχώσει το γραφείο του, δείχνοντας να μην τηρεί σε καμία περίπτωση το αυστηρό μήνυμα του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά προς τους υπουργούς κατά τη συνεδρίαση του πρώτου Υπουργικού Συμβουλίου «να μην προκαλούν».

Γιατί το να αρχίζει να τακτοποιεί τους δικούς του ανθρώπους, μοιράζοντας τους επιπλέον δημόσιο χρήμα από αυτό που ήδη λαμβάνουν, δεν είναι και το πιο σώφρων. Και αν τα ίδια τα στελέχη της κυβέρνησης πρώτα απ’ όλους δεν δείξουν το σωστό παράδειγμα στους πολίτες, δεν θα πρέπει να περιμένουν να αλλάξει προς το καλύτερο και η ελληνική κοινωνία.

Ανάμεσα στους στενούς συνεργάτες του κ. Χρυσοχοΐδη (ειδικός σύμβουλός του για την ακρίβεια), που έχει λαμβάνειν και αυτός από τις υπερωρίες που υπέγραψε ο πολιτικός του προϊστάμενος, είναι και ο 61χρονος πλέον στρατηγός ε.α. Φώτης Νασιάκος. Αυτή, πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που συνεργάζονται οι δυο τους, καθώς όταν ο κ. Χρυσοχοΐδης ήταν υπουργός Δημόσιας Τάξης, ο κ. Νασιάκος ήταν αρχηγός -ο μακροβιότερος στην ιστορία- της Ελληνικής Αστυνομίας.

Επί των ημερών του μάλιστα πραγματοποιήθηκε η εξάρθρωση της 17 Νοέμβρη και λίγα χρόνια μετά τη συνταξιοδότησή του και την (όχι επιτυχή) ενασχόλησή του με τα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τη Φθιώτιδα, συναντιέται και πάλι επαγγελματικά με τον υπουργό του ΠΑΣΟΚ, με τον οποίον τον συνδέει στενή φιλία (αλλά και πολλά μυστικά) από την εποχή της συνύπαρξής τους στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης. Οπως και με τον κ. Ι. Διώτη, που τώρα έχει τα γνωστά μπλεξίματα με τη «λίστα Λαγκάρντ»...

http://www.dimokratianews.gr
ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΕΧΕΙ Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ Η ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ.
ΑΡΘΡΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΜΑΣ.


 
ΚΟΡΥΦΗ
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Copyright © 2011 | 0sy-driver