Σοκ στην ΟΣΥ (λεωφορεία – τρόλεϊ). Μειώθηκε, ξαφνικά, 50% η επιδότηση!



Σοκ στην ΟΣΥ (λεωφορεία – τρόλεϊ), στην οποία πιστώθηκαν μόλις 6 εκατ. ευρώ ως μηνιαία κρατική επιδότηση. Έως και τον περασμένο μήνα, η μηνιαία επιδότηση της ΟΣΥ έφτανε τα 11,8 εκατ. ευρώ, καλύπτοντας, σε συντριπτικό ποσοστό, τις δαπάνες μισθοδοσίας.
Ωστόσο, το έμβασμα που έλαβε η ΟΣΥ από την Τράπεζα της Ελλάδος και παρουσιάζει το metaforespress.gr, αναγράφει επιδότηση 6 εκατ., όπερ και σημαίνει μείωση 50%.
Η διοίκηση της ΟΣΥ (διευθύνων σύμβουλος Γιάννης Οικονόμου) υπογράμμισε ότι πρόκειται για αρνητική εξέλιξη, υποστηρίζοντας ωστόσο ότι «καταβάλλονται προσπάθειες, ώστε το νούμερο αυτό να αυξηθεί τους επόμενους μήνες και να μην παγιωθεί στα 6 εκατ.».
Για το 2013, η ΟΣΥ προβλεπόταν αρχικά να λάβει 143,26 εκατ. και η ΣΤΑΣΥ 17,74 εκατ. ως ετήσια κρατική επιδότηση. Με δεδομένο το «κούρεμα» που υπέστη η ΟΣΥ,  μέρος της επιδότησης της ΣΤΑΣΥ (τον Οκτώβριο πιστώθηκαν στην ΣΤΑΣΥ 1,47 εκατ.), πρόκειται να δοθεί στην ΟΣΥ, καθώς η ΣΤΑΣΥ παρουσιάζει λειτουργική κερδοφορία.
Όπως είναι φυσικό, οι 5.800 εργαζόμενοι της ΟΣΥ είναι ανήσυχοι, διότι εάν μειωθεί περαιτέρω η επιδότηση της εταιρείας, εκτιμάται ότι θα συρρικνωθεί περαιτέρω το συγκοινωνιακό έργο, οπότε εντέχνως θα καλλιεργηθεί η εικόνα ότι… πλεονάζει προσωπικό.
Φώτης Φωτεινός
http://www.metaforespress.gr/
ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΕΧΕΙ Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ Η ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ.
ΑΡΘΡΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΜΑΣ.


 
ΚΟΡΥΦΗ
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Copyright © 2011 | 0sy-driver