Super market karotsakiΣε εκατοντάδες ανέρχονται πλέον τα ατύχηματα που λαμβάνουν χώρα στα σούπερ μάρκετ όλης της χώρας εξαιτίας της ανεύθυνης «οδήγησης» των καροτσιών στους διαδρόμους τους. Έτσι, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σε συνεργασία με το Υπουργείο Μεταφορών αποφάσισε να λάβει άμεσα μέτρα για την καταπολέμηση αυτού του φαινομένου.

Αρχικά, όπως συμβαίνει και με την άδεια οδήγησης των αυτοκινήτων, και αυτή των καροτσιών του σούπερ μάρκετ δεν θα δίνεται σε άτομα κάτω των 18 ετών. Όλες οι σχολές οδηγών θα διαθέτουν πλέον και εκπαιδευτές εξειδικευμένους στα καρότσια των σούπερ μάρκετ και θα καθιερωθεί τόσο θεωρητική εκπαίδευση στα σήματα, όσο και πρακτική εξάσκηση στο εσωτερικό των καταστημάτων. Μάλιστα, όπως συμβαίνει και με τα αυτοκίνητα και τις μηχανές, το δίπλωμα για σούπερ μάρκετ και μίνι μάρκετ θα είναι διαφορετικό.

Παράλληλα, θα προβλέπεται και κώδικας οδικής κυκλοφορίας για τα καρότσια και τους οδηγούς τους. Έτσι, όλα τα καρότσια θα πρέπει να ακολουθούν την ίδια κατεύθυνση, η στάθμευση θα επιτρέπεται μόνο σε συγκεκριμένα σημεία και φυσικά θα απαγορεύεται η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ. Θα επιβάλλονται πρόστιμα σε όσους παραβιάζουν τους κανόνες ενώ θα καθιερωθεί και σχετικό point system, με τους παραβάτες οι οποίοι συγκεντρώνουν συγκεκριμένο αριθμό πόντων να αντιμετωπίζουν ακόμη και τον κίνδυνο της ισόβιας απαγόρευσης εισόδου στα σούπερ μάρκετ. Τέλος, στα μεγάλα πολυκαταστήματα, το Υπουργείο Μεταφορών δεν αποκλείει και την τοποθέτηση φωτεινών σηματοδοτών και τροχονόμων για την  αποφυγή ατυχημάτων.

«Έπρεπε να λάβουμε άμεσα μέτρα για το καλό των συνανθρώπων μας. Με ένα σμπάρο, πετυχαίνουμε δυο τρυγόνια, την ασφάλεια και τις νέες θέσεις εργασίας», τόνισε στο «Κουλούρι» στέλεχος του Υπουργείου, για να συμπληρώσει πως η υιοθέτηση του νέου μέτρου αναμένεται να ξεκινήσει αμέσως μετά το καλοκαίρι.
http://www.tokoulouri.com/