HACKATHON #transport



HACKATHON #transport / Πληροφορίες για τον διαγωνισμό

Στις 4  και 5  Ιουλίου  2015  οι Συγκοινωνίες Αθηνών (Όμιλος ΟΑΣΑ),  η εταιρία καινοτομίας Crowdpolicy και ο Κόμβος Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολις του Δήμου Αθηναίων – INNOVATHENS οργανώνουν διήμερο hackathon με θέμα την υλοποίηση εφαρμογών που αξιοποιούν ανοικτά δεδομένα (Open Data).  Η δράση αποτελεί την έναρξη της πρωτοβουλίας “CROWDHACKATHON | INNOVATING WITH OPENDATA” που θα εφαρμοστεί σταδιακά σε τομείς της Οικονομίας και της Κοινωνίας!
Καλούμε νέους επιχειρηματίες, προγραμματιστές, αναλυτές, designers, συγκοινωνιολόγους, αρχιτέκτονες, στελέχη επικοινωνίας & εξυπηρέτησης πελατών,  business consultants, επαγγελματίες, φοιτητές  ή οποιονδήποτε ενδιαφέρεται να συμμετέχει στο  hackathon και να συμβάλει ενεργά στην ανάπτυξη εφαρμογών που προωθούν την επιχειρηματικότητα, βελτιώνουν την ποιότητα ζωής στην πόλη. Καλούμε επίσης Φορείς του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα να συμμετέχουν ενεργά μέσα από τη διάθεση ανοικτών δεδομένων σε τομείς όπως ο πολιτισμός, ο τουρισμός το περιβάλλον και η δημόσια διοίκηση.
Στόχοι της διοργάνωσης είναι:
  • Να προωθηθεί η ιδέα των ανοικτών δεδομένων (Open Data)
  • Nα προκληθεί ενδιαφέρον σε νέους ανθρώπους, προγραμματιστές, αναλυτές, συγκοινωνιολόγους, ειδικούς στην επικοινωνία και την εξυπηρέτηση πελατών, μαθητές, φοιτητές ή επαγγελματίες κοκ, ώστε συμμετοχικά να δημιουργήσουν προϊόντα/ υπηρεσίες, προς όφελος του κοινού
  • Nα τεθούν οι βάσεις για τη δημιουργία χρήσιμων εφαρμογών που βασίζονται στο συνδυασμό δεδομένων, ώστε σε επόμενη φάση να μπορούν να αναπτυχθούν σε λειτουργική μορφή από τις Συγκοινωνίες Αθηνών ή άλλους δημόσιους φορείς
  • Nα δημιουργηθούν  προϋποθέσεις νεανικής επιχειρηματικότητας, αφού μέσα από τη διαγωνιστική διαδικασία μπορεί να προκύψει μια νέα ομάδα ή εταιρία  που θα συμβάλει μελλοντικά στην οικονομία της χώρας μας
Οι βασικές ενότητες συμμετοχής στο hackathon #transport είναι οι εξής :

Α. Εφαρμογές που αξιοποιούν δεδομένα από Δημόσιους Φορείς, τις Συγκοινωνίες Αθηνών και τα συνδυάζουν με τρίτες πηγές από τομείς της Οικονομίας, με στόχο την ενίσχυση της ψηφιακής οικονομίας  και της επιχειρηματικότητας!
Β. Εφαρμογές  που βελτιώνουν τις παρεχόμενες υπηρεσίες των Συγκοινωνιών Αθηνών.
Γ. Δημιουργικότητα με βάση ανοικτά δεδομένα (design, infographics, μηχανισμοί πληροφόρησης).
Οι ενότητες και οι προδιαγραφές θα εξειδικευθούν στο αμέσως επόμενο διάστημα. Περισσότερα είναι διαθέσιμα εδώ
Η συμμετοχή είναι ΔΩΡΕΑΝ, υπάρχει συγκεκριμένος αριθμός θέσεων  ανά ρόλο και ισχύει το μοντέλο first come first served.
Περισσσότερες πληροφορίες για τα βραβεία και τα διαθέσιμα δεδομένα θα ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες.
Πληροφορίες για το Crowdhackathon #transport
Διαδικασία
  • Οι έως τώρα θεματικές ενότητες του crowdhackathon #transport και τα ζητούμενα από τους συμμετέχοντες,  έχουν ανακοινωθεί στην ιστοσελίδα. Υπάρχει η δυνατότητα για τις επόμενες 15 μέρες να εμπλουτιστούν με την συμμετοχής σας!
  • 25  Ιουνίου θα ανακοινωθούν οι τελικές προδιαγραφές, οι πηγές δεδομένων (data sets) καθώς  και τα βραβεία που θα δοθούν.
  • 4 & 5  Ιουλίου διοργανώνεται το Hackathon #transport και στο τέλος ακολουθεί η βράβευση!
Το πλήρες πρόγραμμα θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες στην ιστοσελίδα  της διοργάνωσης.
ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΕΧΕΙ Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ Η ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ.
ΑΡΘΡΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΜΑΣ.


 
ΚΟΡΥΦΗ
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Copyright © 2011 | 0sy-driver