Πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα αποφεύχθηκε στο τσακ. Και το έκρυψαν (γιατί κ. Σπίρτζη;)...Από τον Στάθη Παλαιολόγο. 

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Press-Gr, σήμερα Τρίτη τα ξημερώματα παρ’ ολίγον να θρηνήσει η χώρα δεκάδες νεκρούς εξαιτίας ενός τραγικού δυστυχήματος από σύγκρουση δύο τρένων που αποφεύχθηκε κυριολεκτικά για λίγα δευτερόλεπτα!

Το συμβάν σημειώθηκε γύρω στις 3 τα ξημερώματα στην Ξυνιάδα Δομοκού. Την ώρα εκείνη κατέβαινε από Θεσσαλονίκη προς Αθήνα η επιβατική αμαξοστοιχία 601 με δεκάδες ταξιδιώτες λόγω και της επιστροφής από τις διακοπές, ενώ από την Αθήνα προς τη Θεσσαλονίκη πήγαινε εμπορική αμαξοστοιχία που μετέφερε 1.500 τόνους εμπορευμάτων! .

 Όμως για λόγους που δεν έχουν διευκρινιστεί επακριβώς, παρά τα σήματα η επιβατική αμαξοστοιχία δεν σταμάτησε για να μπει στην παρακαμπτήριο. Έτσι τα δύο τρένα συνέχισαν να τρέχουν με ιλιγγιώδη ταχύτητα, πηγαίνοντας το ένα κατευθείαν πάνω στο άλλο, προς μετωπική σύγκρουση η οποία θα προκαλούσε μια ανείπωτη τραγωδία.

 Ο οδηγός της εμπορικής αμαξοστοιχίας, που αποδείχθηκε έμπειρος, έκανε ό,τι μπορούσε φρενάροντας από τη στιγμή που είδε ότι η 601 δεν έκοβε ταχύτητα. Αυτό έδωσε λίγο αλλά πολύτιμο χρόνο και ευτυχώς την τελευταία στιγμή ανταποκρίθηκε και η επιβατική. Έτσι για ελάχιστα μέτρα δεν έγινε η σύγκρουση. Τελικά η 601 έκανε όπισθεν, μπήκε στην παρακαμπτήριο και συνέχισε το δρομολόγιο προς Αθήνα αφού προηγουμένως είχε κοπεί σε όλους η ανάσα…

Το γεγονός μάλιστα έχει καταγραφεί στο σταθμό του Λιανοκλαδίου με την άκρως χαρακτηριστική ένδειξη «Αποφευχθείσα σύγκρουση»

Το συγκλονιστικότερο είναι ότι ενώ ενημερώθηκε η διοίκηση και το υπουργείο Μεταφορών, το γεγονός έχει αποκρυβεί μέχρι αυτή την ώρα και αυτό δημιουργεί σοβαρές ευθύνες για τον υπουργό Χρήστο Σπίρτζη και για τον επικεφαλής της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Φίλιππο Τσαλίδη.

Δεν είναι τυχαίο ίσως ότι και λίγες ημέρες προηγουμένως συρμός του ΟΣΕ εκτροχιάστηκε στο ύψος του Γοργοποτάμου, κλείνοντας το τμήμα Τιθορέα - Λιανοκλάδι της σιδηροδρομικής γραμμής Αθήνας-Θεσσαλονίκης.

 Προφανώς εν όψει της ιδιωτικοποίησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, επικρατεί κατάσταση διάλυσης και γενικής χαλάρωσης στο χώρο των σιδηροδρόμων με αποτέλεσμα να σημειώνονται και τέτοια περιστατικά με σοβαρότερο μέχρι στιγμής το σημερινό κατά το οποίο από θαύμα και μόνο δεν θρηνήσαμε θύματα…http://www.press-gr.com/2016/08/blog-post_2327.html
ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΕΧΕΙ Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ Η ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ.
ΑΡΘΡΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΜΑΣ.


 
ΚΟΡΥΦΗ
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Copyright © 2011 | 0sy-driver