Τα παλιά αυτοκίνητα θα κυκλοφορούν με χρέωση €25/ημέρα στο Λονδίνο



Η ημερήσια χρέωση για κυκλοφορία στο κέντρο του Λονδίνου θα αυξηθεί κατά £10 για όσα αυτοκίνητα δεν πληρούν τουλάχιστον τις προδιαγραφές ρύπων Euro 4.

Τα «διόδια» του κέντρου του Λονδίνου, μια χρέωση γνωστή ως congestion charge που ξεκίνησε να ισχύει το 2003, από τον ερχόμενο Οκτώβριο θα ακριβύνουν αρκετά για τους κατόχους παλαιών οχημάτων.

Σήμερα, όποιος θέλει να κυκλοφορήσει με το αυτοκίνητό του στον Δακτύλιο του Λονδίνου τις καθημερινές μεταξύ 07:00 το πρωί και 18:00 το απόγευμα, πρέπει να πληρώσει £11,5 (€13,5) ανά ημέρα, ή £10,5 αν έχει γραφτεί στο σύστημα αυτόματης χρέωσης Auto Pay. Από τον κανόνα εξαιρούνται μόνο τα αυτοκίνητα που εκπέμπουν λιγότερα από 75 g CO2/km και πληρούν τις προδιαγραφές ρύπων Euro 5 τουλάχιστον, τα οποία μπορούν να κινηθούν στο κέντρο της πόλης δωρεάν. Σύντομα, μια επιπλέον χρέωση θα έρθει να κάνει μια τέτοια μετακίνηση αρκετά πιο ακριβή για όσους έχουν αυτοκίνητα άνω των 12-13 ετών.

Από τις 23 Οκτωβρίου 2017 λοιπόν, σύμφωνα με τον δήμαρχο της πόλης Sadiq Khan, κάθε όχημα που δεν πληροί τουλάχιστον τις προδιαγραφές ρύπων Euro 4, θα επιβαρύνεται με μια νέα χρέωση που ονομάζεται T-charge. Αυτή μεταφράζεται σε £10 επιπλέον, ανεβάζοντας έτσι το συνολικό ημερήσιο κόστος για τον οδηγό του στις £21,5 (€25,25). Το μέτρο αναμένεται να επηρεάσει περίπου 10.000 αυτοκίνητα τέτοιας τεχνολογίας που κινούνται καθημερινά στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου του Λονδίνου.

Το πρόστιμο για όποιον κινηθεί σήμερα στην Congestion Charge Zone χωρίς να καταβάλει το αντίτιμο είναι £65 αν πληρωθεί εντός 14 ημερών από την παράβαση, £130 αν πληρωθεί μέχρι 28 ημέρες αργότερα και £195 αν η πληρωμή καθυστερήσει ακόμα περισσότερο. Και με αμέτρητες κάμερες να καταγράφουν τα αυτοκίνητα που κινούνται στους δρόμους του Λονδίνου, δεν είναι δύσκολο να εντοπιστούν οι παραβάτες…

Πηγή
ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΕΧΕΙ Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ Η ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ.
ΑΡΘΡΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΜΑΣ.


 
ΚΟΡΥΦΗ
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Copyright © 2011 | 0sy-driver