Το τρικ με τα σαράβαλα λεωφορεία




ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΚΑΣΣΙΜΗ www.kathimerini.gr/ 

Το διαχρονικό πρόβλημα των γερασμένων οχημάτων των ΟΣΥ (Οδικές Συγκοινωνίες) επιδεινώνεται μέρα με τη μέρα, ενώ οι τεχνικοί της εταιρείας επιστρατεύουν κάθε ίχνος φαντασίας προκειμένου να συντηρούν τα λεωφορεία με ανταλλακτικά από παροπλισμένα οχήματα. Πληροφορίες μάλιστα θέλουν τον πραγματικό αριθμό των λεωφορείων που διαθέτουν σήμερα οι ΟΣΥ να είναι μικρότερος από αυτόν που υπολογιζόταν έως πρότινος.

Και αυτό γιατί οι αριθμοί (στις εκθέσεις πεπραγμένων του ΟΑΣΑ) έκαναν μεν λόγο για 2.023 οχήματα πριν από το κλείσιμο του μεγάλου αμαξοστασίου του Ελληνικού, τα πραγματικά μεγέθη όμως είναι εντελώς διαφορετικά. Σήμερα, ο στόλος της εταιρείας μετά βίας φτάνει τα 1.657 λεωφορεία και τρόλλεϋ εκ των οποίων τουλάχιστον τα 300 δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν. Τα συγκεκριμένα 300 λεωφορεία είναι ανασφάλιστα, διότι έχουν τόσο μεγάλες ζημιές που κρίνεται ασύμφορο να επισκευαστούν και αναμένουν τον επίσημο αποχαρακτηρισμό τους από την εταιρεία. Από τα υπόλοιπα (1.357) κυκλοφορούν σε καθημερινή βάση λιγότερα από 900, καθώς δεν επαρκεί το προσωπικό κίνησης (οδηγοί), ενώ δεν υπάρχει δυνατότητα επαρκούς συντήρησης του συνόλου του ενεργού στόλου.

Ο λόγος όμως για τον οποίο ο αριθμός των λεωφορείων εμφανιζόταν μεγαλύτερος από τον πραγματικό, απαντά στο όνομα ηλεκτρονικό εισιτήριο. Προκειμένου ο ΟΑΣΑ να λάβει τη σχετική ευρωπαϊκή ενίσχυση για τα δύο μεγάλα έργα (ηλεκτρονικό εισιτήριο και τηλεματική) προϋπόθεση ήταν να διαθέτει στόλο τουλάχιστον 2.000 οχημάτων. Έτσι διατηρήθηκαν λεωφορεία στα αμαξοστάσια, ακόμη και εάν αυτά ήταν ανενεργά ή εκτός κυκλοφορίας, προκειμένου να εξασφαλιστεί η νομιμότητα της ένταξης του ΟΑΣΑ στο σχετικό ευρωπαϊκό πρόγραμμα. Αξίζει να σημειωθεί ότι και ο εξοπλισμός (τα επικυρωτικά μηχανήματα των λεωφορείων) τον οποίο προμηθεύτηκαν οι ΟΣΥ για το ηλεκτρονικό εισιτήριο υπερβαίνει τον αριθμό των πραγματικών οχημάτων της εταιρείας! 

Στο μεταξύ, οι σημαντικές ελλείψεις σε προσωπικό (οδηγοί) και ανταλλακτικά δεν επιτρέπουν την εκτέλεση ούτε των –ήδη μειωμένων– δρομολογίων. Εκτιμάται μάλιστα ότι το μεταφορικό έργο των ΟΣΥ έχει υποχωρήσει κατά 35%-37% τα τελευταία πέντε χρόνια. Η συντήρηση των οχημάτων που εξυπηρετούν περίπου 400 εκατ. μετακινήσεις στην Αθήνα σε ετήσια βάση, καθίσταται σχεδόν αδύνατη καθώς ούτε τα ανταλλακτικά υπάρχουν ούτε οι τεχνικοί επαρκούν. Οσο περνάει ο καιρός, μάλιστα, πολλαπλασιάζονται τα περιστατικά βλαβών στα λεωφορεία, τα οποία παθαίνουν ακόμα και εκρήξεις εν κινήσει. Ο μέσος όρος ηλικίας των οχημάτων των ΟΣΥ διαμορφώνεται περίπου στα 13 έτη. Τα θερμικά λεωφορεία μετρούν 12,8 έτη κατά μέσον όρο, ενώ η ηλικία των 356 ηλεκτροκίνητων τρόλεϊ διαμορφώνεται στα 13,8 χρόνια, σύμφωνα με τα στοιχεία της έκθεσης πεπραγμένων των ΟΣΥ. Το παλαιότερο όχημα που διαθέτουν οι ΟΣΥ σήμερα αποκτήθηκε το 1993, ενώ το νεότερο το 2011.
ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΕΧΕΙ Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ Η ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ.
ΑΡΘΡΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΜΑΣ.


 
ΚΟΡΥΦΗ
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Copyright © 2011 | 0sy-driver